Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Erametsaliit: tulumaksu maksmisel peaks võimaldama erisust kõikide raiete müügitulult (2010-12-14 12:15:56)

 

Reedel, 10. detsembril peetud Eesti Erametsaliidu üldkoosolekul leiti, et tulumaksusoodustust tuleks võimaldada kõikidelt raietelt saadud tuludele. Planeeritav tulumaksuseaduse muudatus võimaldab erisust ainult uuendusraielt saadud tulule.


Üldkoosolekul arutati ka metsanduse arengukava aastateks 2010-2020. Raiemahud on viimastel aastatel pidevalt langenud. Põhjuseks on erametsaomanike ebasoodne maksustamine, metsaomandi väiksus, vähene ühistegevus ja metsanduse planeerimise jäikus. "Toimiv toetuste süsteem, õiglane maksustamine ja metsaomanike teavitamine võimaldavad puidu kasutamist suurendada. Samal ajal aga ei tohiks ühtse põllumajanduspoliitika raames makstavaid metsanduse toetusi väheneda," ütles Erametsaliidu tegevdirektor Ants Varblane.

Erametsaliit leiab, et on vaja jätkata uue jahiseaduse eelnõu koostamist, mis annab maaomanikele tagasi õiguse korraldada jahti oma maadel. Üldkoosolekul uut juhatust ei valitud ja otsustati jätkata järgmise koosolekuni senise juhatusega, esimees Ando Eelmaa (Harjumaa Metsaomanike Liit), Guido Ploompuu (Viru-Lemmu Metsaselts), Urmas Rahnel (Saarde Erametsaühing), Sven Köster (Kullamaa-Loodna Metsaühistu), Aarne Volkov (Võrumaa Metsaomanike Liit), Haana Zuba (Viljandimaa Metsaselts), Mart Soobik (Tallinna Metsaomanike Selts). Erametsaliidu juhatus kohtub reeglina iga kuu viimasel neljapäeval.

 

Allikas: Eesti Erametsaliidu 14.12.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.