Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valminud on uus võõrliike tutvustav raamat (2005-09-08 07:59:16)

Keskkonnaministeeriumis on valminud uus 72-leheküljeline populaarteaduslik raamat "Invasiivsed võõrliigid Eestis". Raamat aitab suurendada elanikkonna teadlikkust võõrliikidest ning tutvustab kõige levinumaid ja ohtlikemaid võõrliike Eestis.

Lisaks näitab raamat, kus võõrliigid levivad, toob välja nendega seotud probleemid ning ohud ja annab juhtnööre, kuidas nendest vabaneda. Valminud 1500- eksemplarilist trükist jagatakse tasuta keskkonnateenistustele, ülikoolidele, teadusinstitutsioonidele, raamatukogudele, ametiasutustele jt asjahuvilistele.

Võõrliike peetakse elupaikade hävimise ja killustumise järel loodusliku mitmekesisuse kahanemise peamiseks põhjuseks maailmas. On oluline, et laiem avalikkus oleks teadlik ja informeeritud võõrliikide problemaatikast ja teaks kuidas need välja näevad ning miks need on ohtlikud keskkonnale. Välja antud võõrliikide raamat aitab sellele suuresti kaasa.

Raamatu autoriteks on: Tiiu Kull, Toomas Kukk, Mart Kangur, Jonne Kotta, Vilju Lilleleht, Jaan Luig, Henn Ojaveer, Tiit Paaver, Markus Vetemaa. Toimetaja: Toomas Kukk. Keskkonnaministeerium tänab kõiki autoreid jt kaasalööjaid ning Keskkonnainvesteeringute Keskust, kelle abiga raamat sai välja antud.

Raamatutest huvitatuil palume pöörduda Keskkonnaministeeriumi Keskkonnateabekeskuse info-peaspetsialisti Kersti Kikkase poole tel 6260705, kersti.kikkas@envir.ee .

Raamat "Invasiivsed võõrliigid Eestis" on kättesaadav ka elektroonilisel kujul Keskkonnaministeeriumi kodulehel (http://www.envir.ee/89799).

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.