Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Polli sordiaretajad peavad aastapäevakonverentsi (2005-09-07 22:15:16)

Eesti Põllumajandusülikooli (EPMÜ) Polli Aiandusuuringute Keskus tähistab 60-aastapäeva rahvusvahelise teaduskonverentsiga «Keskkonnasäästlik puuviljakasvatus».

8. ja 9. septembril EPMÜ peahoone aulas toimuva konverentsi põhiteemad on puuvilja- ja marjakasvatuse sordiaretus ja -uurimine, pookealused ja paljundamine, viljelustehnoloogiad ning maheviljelus.

Konverentsil esinevad aiandusteadlased Lätist, Leedust, Soomest, Poolast, Ungarist, Türgist ja Eestist. Samuti on väljas stendiettekanded.

Konverentsi ajal saab EPMÜ peahoones vaadata ka õuna-, pirni- ja ploominäitust.

8. septembril tutvustab konverentsi raames oma aretustöid ning pakub puuvilju EPMÜ teenetemedali laureaat, vanemteadur Kalju Kask. Kalju Kask on aretanud õunasordid «Kaari», «Kaimo», «Karamba», «Katre» jpt. Samuti on ta aretanud kolm paradiisiõunasorti, kolm pirnisorti ning kaheksa maguskirsipuu sorti.

EPMÜ põllumajandus- ja keskkonnainstituudi Polli Aiandusuuringute Keskus asutati 1945. aastal. Siis kandis keskus nime Polli Aianduse ja Mesinduse Uurimise Instituut. 1995. aastast kulub Polli Aiandusuuringute Keskus EPMÜ koosseisu.

Aiandusuuringute Keskuse teadustegevuse põhisuunad on puuvilja- ja marjakultuuride sordiaretus ja –uurimine ning Eestis viljeldavate puuvilja- ja marjakultuuride agrotehnika täiustamine.

Polli Aiandusuuringute Keskus on ka Eestis aretatud sortide säilitaja: keskuse kollektsioonistanduses kasvab üle 900 säiliku viljapuid ja marjakultuure.

Konverentsi päevakava: http://www.polli.ee/est/yritused.

Lisainfo konverentsi kohta: Polli Aiandusuuringute keskuse taimekaitse ja biokeemia labori teadur Kersti Kahu, tel 5347 4802.

 

Allikas: Eesti Põllumajandusülikooli 07.08.2005. a. pressiteade

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.