Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinna Botaanikaaial on 1. detsembril sünnipäev (2010-12-01 16:44:40)


Tallinna Botaanikaaial täitub 1. detsembril 49. tegevusaasta. Algselt ainult teadustööle orienteeritud asutus on praeguseks laienenud teadus-, haridus- ja meelelahutuskeskuseks.

 

„Tallinna Botaanikaaed on aastate jooksul teinud läbi märkimisväärse arengu, jõudnud tänaseks küpsesse ikka ning saavutanud oma ainulaadse kollektsiooniga tõsiseltvõetava positsiooni Läänemere riikide samalaadsete asutuste seas,“ rääkis Tallinna Botaanikaaia direktor Karmen Kähr. „Meie soov on muuta inimeste ja looduse vahelist suhet tugevamaks. Seetõttu on Tallinna Botaanikaaed võtnud suuna teenuste laiendamisele, et igaüks leiaks endale midagi huvipakkuvat, olgu selleks siis põhjalik tutvumine orhideede hingeeluga, jalutuskäik troopiliste taimede vahel või õppekavakohane loodusõpe meie spetsialistide juhendamise all,“ ütles Kähr.

 

Tallinna Botaanikaaed asutati 1. detsembril 1961. ENSV Teaduste Akadeemia Instituudina. Algusaastatel  oli tegemist kinnise teadusasutusega, kus uuriti uusi taimeliike Eesti kontekstis. Külastajatele avati asutus 1970. aastal, mil inimesed said tulla tutvuma avamaakollektsioonidega.  Viimase kahe aasta jooksul on Tallinna Botaanikaaed põhjalikult uuenenud. Juurde on ehitatud subtroopiliste taimede kasvuhoone ning käesoleval aastal renoveeriti kuivalembeste ja troopiliste taimede kasvuhooned. Arendustöödesse on selle paari aasta jooksul koos Keskkonnainvesteeringute Keskuse ja  Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse välisabiga investeeritud ligi 50 miljonit krooni.

 

Taimekollektsiooni  moodustavad umbes 8000 taksonit.

 

Allikas: www.tba.ee 01.12.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.