Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põhu- ja savimajade ehitus kogub populaarsust (2010-12-01 00:38:58)


26.–28. novembril Tartus toimunud ökomessi eesmärgiks oli tutvustada tooteid ja teenuseid, mis aitavad kooskõlas loodusega keskkonnateadlikult elada. Esmakordselt oli väljas maheloomade näitus, sai osaleda erinevate töötubade tegemistes ja saada ökoehitusalaseid nõuandeid.

Mahe- ehk ökoloogilise põllumajandusega hakati Eestis tegelema 1989. aastal. Võrumaa on hetkel mahetootjate arvu poolest esikohal. 2008. aastal jõudis poelettidele kodumaine maheliha, esimesed mahemeierei tooted aga vaid mõned aastad varem. Tarbijate huvi oma tervise vastu kasvab ja üha suuremat tähelepanu pööratakse lisaks toidule ka tervislikule elukeskkonnale. Euroopas levinud ökoehitus näitab ka Eestis tõusutrendi. Keskkonnateadlikku ehitust ja säästvat renoveerimist olid messile tulnud tutvustama Ökoehituse Ühingu esindajad.

 

Põhumajade suhtes ollakse umbusklikud

Ökoehituse Ühingu esindaja Knut Klaisil on endal põhumaja Põlvamaal. Hoone on elamiskõlblik aastaringselt, kuid kuna maja on väike, vaid 50 m2, siis on see kasutusel ainult suvekoduna. Klais toob esile põhumajade hea soojapidavuse.

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.vorumaateataja.ee Taimi Plado.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.