Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Allkirja sai elatustalude kohanemise toetuse määrus (2005-09-06 18:23:23)


Põllumajandusminister allkirjastas elatustalude kohanemise toetuse määruse, mis hakkab asendama senikehtinud määrust. Määrusega parandatakse 2004. aastal toetuse rakendamisel ilmnenud kitsaskohti.


Elatustalude kohanemise toetus on “Eesti maaelu arengukava 2004-2006” (www.agri.ee/index.php/14602) raames rakendatav meede, mille eesmärgiks on anda väiksematele põllumajandusega tegelevatele ettevõtjatele ajutist sissetulekuabi Euroopa Liiduga liitumisjärgsel üleminekuperioodil.

 

Määruses on täpsustatud, et taotleja kohustus lõpetatakse, kui taotleja ei esita kohustuse võtmisele järgneval neljal aastal toetuse taotlemise jätkamist kinnitavaid dokumente. Toetust ei nõuta tagasi, kui taotleja esitab avalduse, et ta soovib kohustust lõpetada. 

 

Elatustalu toetuse kohustuse üleandmine on lubatud vaid vääramatu jõu juhtudel isikule, kellel ei ole kehtivat elatustalu toetuse kohustust. Kohustuse ülevõtja peab tegutsema maapiirkonnas füüsilisest isikust ettevõtjana ning peab pidama vähemalt ühte põllumajanduslooma või omama õiguslikul alusel vähemalt 0,3 ha põllumajandusmaad. 

 

Tegevuskavasse on lisatud ühe võimaliku tegevusalana ka heintaimede kasvatus ning kavandatavate tegevuste juurde on loomakasvatuse, linnukasvatuse, mesinduse ja kalanduse tegevusvaldkonna juurde lisatud ühe võimaliku tegevusena ka sööda ostmine. Vahearuandesse on lisatud uus veerg “Tehtud tegevuste kirjeldus”, kus taotleja kirjeldab lühidalt tegevust, mida ta on teinud.

 

Tänavu võtab PRIA toetuse taotlusi vastu 10. oktoobrist kuni 7. novembrini.
Esmakordsed taotlejad peavad PRIAle esitama taotluse ja kohustuse võtmise kinnituse, Maksu- ja Tolliametis kinnitatud 2004. aasta kohta esitatud residendist füüsilise isiku ettevõtlusest saadud tulu deklareerimise vormi E koopia  ning tegevuskava. Taotlejad, kes võtsid 2004. aastal kohustuse, esitavad PRIA-le kohustuse jätkamise kinnituse.


Toetuse määr taotleja kohta on 15 647 krooni aastas ning kokku makstakse 5-aastase kohustuseperioodi jooksul toetust ühe taotleja kohta kuni 78 235 krooni.


Toimunud on elatustalu toetuse koolitused põllumajandusnõustajatele, mille viis läbi Tartumaa Põllumeeste Liit.

 

Põllumajandustootjatele on infopäevad kavandatud septembri teisel poolel. Vastav info ilmub nii Põllumajandusministeeriumi kui ka PRIA koduleheküljel.

Sama avaldab ka Aiandus.ee (sündmuste kalendris ja nädala kavas).


Lisateave: Reve Lambur, Põllumajandusministeeriumi maaelu arengu osakond, tel 625 6267.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 06.09.2005 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.