Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIAst saab kiviaedade toetust (2005-09-05 14:38:58)

5. septembrist kuni 14. oktoobrini ootavad Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikud bürood kiviaedade rajajaid, taastajaid ning hooldajaid toetust taotlema.

Kiviaia toetust saab taotleda isik, kes harib maad õiguslikul alusel ning kellel on kehtiv keskkonnasõbraliku või mahepõllumajandusliku tootmise toetuse kohustus. Ta võib 2006. aastal need kohustused teiselt taotlejalt üle võtta või võtta ise mahepõllumajandusliku tootmise kohustuse.

Toetust makstakse järgmiste tegevuste eest:
* kiviaia rajamine ja sellele järgnev kiviaia hooldamine 4 aasta jooksul (70 kr/m aastas);
* kiviaia taastamine ja sellele järgnev kiviaia hooldamine 4 aasta jooksul (58 kr/m aastas);
* kiviaia hooldamine, kui kiviaed on rajatud enne kohustuse võtmist (38 kr/m aastas viie aasta jooksul).

Kiviaia võib rajada taotleja põllumajanduslikus kasutuses olevale ja PRIAs registrisse kantud maale, kus kunagine kiviaia asukoht on kaardimaterjalide põhjal tuvastatav, või kinnistupiiride tähistamiseks piirkonda, kus kiviaiad on traditsiooniliselt esinenud. Kiviaia võib taastada kohta, kus selle kunagine asukoht on visuaalselt tuvastatav.

Kiviaia rajamise ja taastamise eest toetuse taotlemisel peab taotleja saama eelnevalt Muinsuskaitseametist kirjaliku kinnituse. Muinsuskaitseamet võtab taotlusi kinnituse väljastamiseks vastu kuni 7. oktoobrini.

Kiviaia toetuse taotlusi võetakse vastu PRIA piirkondlikes büroodes 5. septembrist kuni 14. oktoobrini.
 
PRIA-le tuleb esitada:
* põllumajandusliku keskkonnatoetuse kohustuse võtmise ja jätkamise taotlus kiviaia rajamise, taastamise ja hooldamise tegevusteks (vorm MT60C), millele märgitakse mitme meetri kiviaia rajamise, taastamise või hooldamise eest toetust taotletakse;
* põllumassiivi kaart, millele märgitakse kiviaia piirid;
* Muinsuskaitseameti poolt väljastatud kirjalik kinnitus taotleja majandusüksuse maade kuuluvusest sellisesse piirkonda, kus kiviaiad on traditsiooniliselt esinenud (v.a olemasoleva kiviaia eest hooldamise toetuse taotlejad).

Taotleja võtab kohustuse täita toetuse saamise nõudeid viie aasta jooksul. Esimese aasta toetus makstakse välja ajavahemikus 1. detsembrist 2006 kuni 30. aprillini 2007.

Toetuste kohta saab täpsemat teavet PRIA büroodest ja kodulehelt www.pria.ee.

Allikas: PRIA 05.09.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.