Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna pärjatakse parimaid puitehitisi (2010-11-25 13:31:28)


Konkursi Aasta Puitehitis 2010 parimaid autasustatakse täna KUMUs peetava puitarhitektuuri konverentsi lõpus kell 17.30. Võistluse peapreemia annab üle Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves.

Konkursile esitati 23 ehitist ning žürii tutvus lähemalt neist 14 hoonega. Võistlusele olid oodatud silmapaistvad ehitised, millel on domineerivaks ehitusmaterjaliks puit. Žürii hindas ehitise arhitektuurilist lahendust, sotsiaalset kontekst, materjali kasutus ja ehitustehnilist kvaliteeti.
Puuinfo projektijuht Märt Riistop kommenteeris, et tänavune konkurss eristub mullustest selle poolest, et konkursile esitatud hoonete hulgas on rohkem ühiskondlikku funktsiooni täitvaid ehitisi ja varasemast enam on tähelepanu pühendatud energiasäästule.

Kaheksandat korda toimuv konkurss aitab leida ja tutvustada silmapaistvaid ehitisi ja arhitekte, kes on oma töös kasutanud puitu parimal võimalikul viisil. Konkurss, mille korraldajaks on Puuinfo ja Eesti Metsatööstuse Liit, on arhitektuuri- ja puidusektorile aasta kulminatsiooniks. Varasemate aastate jooksul on konkursile esitatud üle neljasaja ehitise.

Konkursi preemiafond on rohke. Lisaks peapreemiale on ettevõtted välja pannud hulgaliselt eripreemiaid. Parimaks puitehitiseks tunnistatud hoone arhitekti tunnustab Eesti Kultuurkapital 30 000 kroonise peapreemiaga. Lisaks peapreemiale tunnustavad ettevõtted erikategooriate parimaid. Vineeri kasutamise kategooria parimat premeerib UPM-Kymmene Otepää Vineeritehas AS 10 000 krooniga, parima höövelmaterjali kasutajale annab Raitwood (Rait AS) 10 000 krooni ja parimat liimpuidu kasutajat tunnustab 10 000 krooniga Peetri Puit OÜ. Esmakordselt antakse välja eriauhind parima tehasemaja tootjale
Aasta tehasemaja 2010“, mille on välja pannud Eesti Puitmajaliit.

Võitjate väljakuulutamisele kell 17.30 eelneb puitarhitektuurile pühendatud rahvusvaheline konverents
PUIT-homse elukeskkonna võti, mis algab samas KUMU suures auditooriumis kell 13.00. Konverentsi kava leiab veebiaadressilt http://www.puuinfo.ee/index.php?id=151.

 

Allikas: Eesti Metsatööstuse Liidu  25.11.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.