Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas suvi jätkub? (2005-09-04 09:12:53)


Viimaste ennustuste järgi on septembri II nädalaks oodata aastaaja kohta tavatult sooja ilma, mida põhjustab kogu Euroopa mandriosas valitsev kõrgrõhkkond.
Nii väidab
Tartu sõltumatu ilmaennustaja Marko Kaasik, kelle üllatavalt paikapidavad ilmaarvamised Internetis juba mitu aastat ilmuvad.

Autor koostab nelja kuu ennustused
California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoosi aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

Väljavõte 2. septembri ennustusest:
“Kõrgrõhkkond osutub tugevamaks kui paar päeva tagasi arvatud. Kuigi madalrõhulohk liigub ööl vastu pühapäeva üle Soome, ulatub sellest Eesti kohale vaid pilvevöönd, millest tõenäolistelt vihma ei tule. Siiski avaneb tee jahedamatele õhumassidele põhjast ja pühapäeval tuleb sooja vaid 15 – 20 kraadi. Seevastu uue nädala algul oodatud madalrõhkkond ei ulatu kuigi palju Eesti ilma mõjutama. Esmaspäeval ja teisipäeval võib küll mõni rünkpilv hoovihmapilveks areneda, kuid päevane temperatuur tõuseb taas 17 – 22 kraadini. Kolmapäeval uuristab üle Kogu Euroopa mandriosa laiutavasse kõrgrõhkkonda oma lohu üks tsüklon, seekord umbes Saksamaa kohalt. Seetõttu pääseb soojem õhk Balkanilt ja Itaaliast Läänemereni ja õhutemperatuurid tõusevad veel kraadi või paari võrra. Edaspidise kohta paistab, et sellel madalõhkkonnal ei õnnestu itta liikuda, hoopis sooja õhu juurdevool tugevneb veelgi ja temperatuur võib tõusta septembri teise nädala kohta haruldaste soojakraadideni”.

 

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.