Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Lasnamäe saab esindusliku pargiala (2010-11-16 01:03:34)

 

Lasnamäel jätkub endise paekivikarjääri ala aktiivselt vaba aega veeta võimaldavaks pargiks kujundamine, nüüdseks on lõpule jõutud teise etapi rajamisega.

 

Pae pargi vastvalminud teise ehitusjärgu avab teisipäeval, 16. novembril kell 13 linnapea Edgar Savisaar. Avamisel osalevad Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf ja abilinnapea Deniss Boroditš.

 

„Veel paar aastat tagasi Lasnamäe häbiplekiks olnud paekarjäär on muutunud kauniks pargiks, linnaosa elanike õdusaks vaba aja veetmise paigaks,“ ütles linnapea Edgar Savisaar.

 

Kunagisele tühermaale, kus asub ka pae kaevandamise tulemusel tekkinud tehisveekogu, on praeguseks rajatud mitmesuguseid vaba aja veetmise võimalusi pakkuv avar park. „Puhkealal saab nii suvel kui talvel vabas õhus mitmel moel tasuta tervisesporti harrastada, aga ka perega kaunis looduslähedases keskkonnas vaba aega veeta – näiteks tiigi kaldal piknikku pidada. Vee äärde rajatud suveteatriplatsil saab ka kontserte ja vabaõhuüritusi korraldada.“

 

Lasnamäe kesklinna poolses servas asuv, reljeefse pinnamoega endine paekivikarjääri ala oli aastakümneid kasutamata ning omavoliliseks prügimäeks muutunud. Nüüdseks on puhkealale rajatud Mäepark, Perepark, Suveteatri plats ning kogupere mänguväljaku ja petankiväljakuga Perepark, ümber korrastatud veekogu kulgeb 1,9 km pikkune asfaltkatte, pinkide ja valgustusega kergliiklustee, lisaks on pargis muud jalg- ja kergliiklusteed, erinevaid tasandeid ühendavad trepid ning vaateplatvormid, parki on istutatud üle 150 puu ja tuhandeid põõsaid. Rajamisel on veel Robinsoni park ja Ööbikupark.

 

Ala ümberkujundamise aluseks oleva detailplaneeringu koostas Ruum ja Maastik OÜ, ala arendamisega tegeleb linnaga sõlmitud koostööleppe alusel OÜ Constancia.

 

Detailplaneering nägi ette ligi 43 hektari suuruse maa-ala kruntideks jagamise ning alale aktiivset vaba aja veetmist võimaldava 32,5 ha suuruse pargi, korterelamute ning kaubanduskeskuse rajamise.

 

Alal asuv tehisveekogu on veelindude - kühmnokkluiged, tuttvardid, naerukajakad, laugud, sinikaelpardid, kalakajakad - pesitsus- ja puhkekoht. Pae puhkeala ja Kadrioru park on pindalalt samaväärsed ja neid ühendab mõtteline telg, mille keskele jääb kunstimuuseum.

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.tallinn.ee 15.11.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.