Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus raamat pomoloog Spuhl-Rotaliast (2010-11-06 03:20:32)

 

Ilmunud on raamat kooliõpetajast ja pomoloogist Jaan Spuhl-Rotaliast (16.09.1859 – 10.08.1916). Jaan Spuhl-Rotalia oli mitmekülgne inimene, kes oli aktiivselt tegev eesti aianduse ja üldse rahvahariduse edendajana. Ta oli üks esimesi aiandus- ja loodusalaseid teadmisi eestikeelses trükisõnas avaldajaid. Olles suures osas iseõppija, suutis ta välja anda raamatuid marjadest, puuviljadest, kaladest, rahva tervisest ja kohalikust ajaloost. Oma kulu ja kirjadega andis ta välja ajakirja Majapidaja, tema „Kodumaa marjad“ ning „Pomoloogia õperaamat“ olid kümneid aastaid kõige põhjalikemateks eestikeelseteks aianduse käsiraamatuteks.

Raamat „Spuhl-Rotalia“ on Jaan Spuhl-Rotaliale pühendatud artiklite kogumik, mis heidab valgust tema töödele ja tegemistele. Raamatusse koondatud Spuhli mahlakad tekstid ning mitmete teadlaste esitatud analüüs aitavad lugejal põllumajandust, aiandust, meid ümbritsevat keskkonda ja kultuuriruumi paremini mõista.

Raamatu koostajaks on Aimur Joandi, raamatu ilmumist toetasid Eesti Maaülikooli Põllumajandus- ja keskkonnainstituut, Vormsi vallavalitsus ning endine agronoomiaõppejõud Elli Kuum. Raamatut on võimalik osta Põllumajandus- ja keskkonnainstituudi raamatukogust (Kreutzwaldi 5 2c17) hinnaga 150 krooni/ 9,59 eurot.

 

Allikas: Eesti Maaülikool


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.