Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Dendroloog ja metsateadlane Endel Laas – 90 (2005-08-30 17:00:12)


31. augustil tähistab emeriitprofessor ja dendroloog Endel Laas Järvseljal oma 90. sünnipäeva. “Kauaaegse metsandusõppejõuna on härra Endel Laas andnud meie metsandusse hindamatu panuse,” kinnitab keskkonnaminister Villu Reiljan väärikas eas juubilari erakordseid teeneid. Eeskujuks on olnud ka  Laasi spordilembus ja karsked eluviisid.

Ministri kingituseks juubilarile on Mai Levini koostatud raamat “Eduard Wiiralt 1898-1954”. “Niisugusele raudvarale nagu seda on Endel Laas, on raske sobivat kingitust leida, kuid loodan, et Wiiralti raamat laseb professorihärral metsandusteemadele vahelduseks koduseinte vahel kunsti nautida.” 

Endel Laas sündis 1915. aastal Tartus. 1949. aastal lõpetas cum laude Tartu Ülikooli  põllumajandusteaduskonna. Teadustööd alustas Endel Laas juba üliõpilasena ja seega on ta olnud metsateadusega seotud üle 60 aasta.

Metsateadlane Laas on töötanud Tartu Ülikoolis ja hiljem Eesti Põllumajandusülikooli metsandusteaduskonnas õppejõu, kateedrijuhataja ja dekaanina.

Aastast 1992 on Endel Laas emeriitprofessor. Ta on avaldanud dendroloogiaõpiku, raamatu viirpuudest ning sadu teadusartikleid. Tartu Linna aukodaniku Laasi eestvedamisel rajati Tähtvere dendropark.

Endel Laas on Eesti Metsaseltsi auliige.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.08.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.