Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
TalveAkadeemia populariseerib sihikindlalt tudengiteadust (2010-10-30 00:48:32)

 

Juba üheksandat aastat on Eesti ülikoolide kõikidel bakalureuse-, magistri- ja doktoriõppe tudengitel võimalus osaleda TalveAkadeemia teadusartiklite konkursil. TalveAkadeemia eesmärk on populariseerida tudengiteadust.

 

Konkursil osalemine võimaldab panustada teadusmaailma ning saada sellest ise lisaväärtust. Konkursile on oodatud tööd, mis käsitlevad säästvat arengut või on seotud selle teemaga. Ametliku definitsiooni järgi tähendab see arengut, mis rahuldab meie praeguseid vajadusi ning tagab järgnevatele põlvedele samaväärse või parema elukeskkonna.

 

Et areng oleks säästev, peab haldama ja mõistma kõiki valdkondi. TalveAkadeemia eesmärgiks ongi käsitleda säästvat arengut võimalikult laialt. Seetõttu oodatakse töid neljas valdkonnas: bio- ja keskkonnateadused, ühiskonnateadused ja kultuur, terviseuuringud ning loodusteadused ja tehnika.

 

Uuendusena hindavad sel aastal töid vähemalt kaks retsensenti, mis tagab objektiivsema ning mitmekülgsema tagasiside. Tudengile on see vajalik edasise teadustöö paremaks sujumiseks ja arendamiseks. Eelmisel aastal laekus kokku üle 40 artikli. Parimate tööde autoritele anti võimalus esineda konverentsil suulise ettekandega ning kõikidele osalejatele broneeriti koht konverentsil. Niimoodi on see ka sel aastal.

 

Kes konverentsile esinema ei pääse, sel avaneb võimalus tulla stendiettekandega. Seega saavad kõik artiklite autorid oma ideid ja teadustööd tutvustada laiemale ringkonnale. Rohelise ülikooli projektijuhti Kadri Kallet, kes möödunud aastal konkursil osales, ajendaski artiklit kirjutama see, et lõputöö sisu ei jääks vaid ülikooli seinte vahele.

 

«Artikli kirjutamine võimaldab tudengil end proovile panna ja täiendada kogemustepagasit. Minu jaoks oli see uus kogemus, kuidas mahukat infohulka kontsentreerida ja kokku kirjutada artikliks, et kõik oluline saaks kirja,» lausus Kadri.

 

Liis Sinijärv, TA2011 kaaskorraldaja

 

Artikleid on võimalik esitada selle aasta 20. detsembrini. Vormistamisnõuded ja täpsem info konkursi kohta on üleval TA kodulehel http://talveakadeemia.ee.

 

Allikas: ajaleht Maaülikool 28.10.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.