Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Õppematerjalide kogumik "Liikumine loomariigis" (2010-10-08 02:56:30)


Tartu Ülikooli loodusmuuseum andis välja õppematerjalide kogumiku "Liikumine loomariigis". Kogumik kirjeldab koos rohkete joonistega, millised kohastumused on tekkinud loomadel erinevates keskkondades liikumiseks, kuidas toimub loomade liikumine õhus, vees ja maismaal ning loomade ränne. Iga peatüki lõpus on praktilised ülesanded.

Materjali koostajateks on Külli Kalamees-Pani, Karin Pai, Veljo Runnel ja Aivo Tamm. Õppematerjali trükiversioon on peamiselt mõeldud jagamiseks koolidele ja loodushariduskeskustele.

 

Kogumik on allalaetav Tartu Ülikooli loodusmuuseumi kodulehelt http://natmuseum.ut.ee (Projektid - INTERREG - COBWEB) ja projekti "Ühendades Läänemerd - COBWEB" kodulehelt http://hyria.fi/cobweb (sektsiooni alt "Publications").

Hetkel on trükist võimalik saada:
* Tartu Ülikooli loodusmuuseumi infopunktist (Vanemuise 46, Tartu, tel:
7376076) http://natmuseum.ut.ee.
* Tartu Keskkonnahariduse Keskusest (Kompanii 10, Tartu, tel: 7366120) http://www.teec.ee.
* Tallinna Tehnikaülikooli Geoloogia Instituudist (Ehitajate tee 5, Tallinn, tel 620 3010) http://www.gi.ee/index.php?page=3.
* Loodetavasti ka peatselt Matsalu Rahvuspargi keskusest Penijõel.

Õppematerjal "Liikumine loomariigis" on välja antud projekti "Ühendades Läänemerd - COBWEB" raames. Projekti finantseerib Kesk-Läänemere Interreg IVA programm 2007-2013.

Projekti "Ühendades Läänemerd - COBWEB" eesmärk on koostöö arendamine Kesk-Läänemere piirkonnas asuvate ülikoolide, muuseumide ja looduskoolide vahel. Kahe-aastase projekti jooksul korraldatakse Eestis, Lätis, Soomes ja Rootsis Läänemere ja selle keskkonna teemalisi foorumeid, koostatakse loodusainete õppekavasid täiendavaid loodus- ja keskkonnateemalisi programme, õppevahendeid ja materjale koolidele, huvikeskustele ja muuseumidele. Sealhulgas luuakse rollimängul põhinev säästlikku mõtteviisi kujundav näitus ning interaktiivne veebileht, mis võimaldab materjalidega tutvuda seikluslikult rollimängu kaudu.

Samuti on ilmunud projekti kolmas infoleht, mille teemaks on õuesõpe ja looduskoolide pedagoogika. Infoleht on kättesaadav aadressil:http://www.hyria.fi/cobweb/newsletters. Infoleht on inglisekeelne.

Kontakt: Veljo Runnel, e-post veljo.runnel@gmail.com, tel 520 6108; Karin Pai, e-post karin.pai@gmail.com, tel 512 2665.

 

Allikas: TÜ loodusmuuseum


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.