Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnus pandi alus üle-euroopalisele ökoturismile (2010-10-04 14:03:04)

 

Eesti Ökoturismi Ühenduse ja Rahvusvahelise Ökoturismi Ühenduse algatusel ning EASi turismiarenduskeskuse toel toimus 28.-29. septembrini Pärnus Euroopa esimene ökoturismi konverents. EAS toetas konverentsi toimumist Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Konverentsil räägiti Euroopa ökoturismi võimalustest ja innovaatilistest toodetest-teenustest. Ökoturismi on sageli peetud arengumaade probleemide leevendajaks ning Euroopas on ökoturismist räägitud riiklikel ja regionaalsetel tasanditel vähe, samas on järjest enam ökoturismiga tegelevaid ettevõtjaid ja mittetulundusühinguid. Seetõttu leidis eestlaste algatus palju toetajaid ning tõi konverentsile kokku 200 osalejat 27 riigist.

“Põhilised diskussiooniteemad käsitlesid ökoturismi rolli looduskaitse, kultuuripärandi ja kohaliku kogukonna toetamisel. Samuti tutvustati, kuidas eristada ehedat ökoturismi rohepesust ehk turismist, mida teenusepakkuja küll nimetab ökoturismiks, kuid mis tegelikult vastavatele kriteeriumitele ei vasta,“ võttis Eesti Ökoturismi Ühenduse esimees Aivar Ruukel konverentsil kõlama jäänud mõtted kokku.

Leiti, et Euroopas on palju sarnaseid probleeme, mis erinevad oluliselt muust maailmast. Osalejad olid konverentsil kõne all olnud teemakäsitlustega väga rahul ning avaldasid lootust, et Euroopa ökoturismi konverents saab traditsiooniks. Tõenäoliselt leiabki järgmine konverents aset juba aasta pärast mõnes teises Euroopa linnas.

Lisainfo: Tarmo Mutso, EASi turismiarenduskeskuse direktor, tel 627 9787, 502 2055, tarmo.mutso@eas.ee; Aivar Ruukel, Eesti Ökoturismi Ühenduse esimees, tel 506 1896, aivar.ruukel@gmail.com.

Allikas: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse 04.10.2010 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.