Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Nädalavahetusel on rahvusvahelised linnuvaatluspäevad (2010-10-01 13:22:02)


2.-3. oktoobril on rahvusvahelised linnuvaatluspäevad nimetusega Birdwatch, mida linnukaitseorganisatsioonide ülemaailmne ühendus BirdLife International korraldab iga aasta oktoobri esimesel nädalavahetusel juba alates 1993. a. Selle eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu meid ümbritsevate suleliste põnevale maailmale ja liigirikkusele. Eestis koordineerib linnuvaatluspäevi Eesti Ornitoloogiaühing.

Sügiseste linnuvaatluspäevade peamine eesmärk on kutsuda inimesi loodusesse linde vaatlema ning tähele panema, mis linnuelus toimub. Oktoobri algus on aeg, mil miljonid linnud on teel oma pesitsusaladelt talvituspaikadesse. Ka Eestis on lindude ränne sel ajal täies hoos ning nädalavahetusel ettevõetud linnuvaatlus pakub kindlasti meeldivaid elamusi.

Linnuvaatluspäevadel osalemiseks tuleb neil päevil vaid õue minna ja vaadata, millega linnud tegelevad. Pole tähtis, kas selleks on lühike jalutuskäik koduaias või kogu nädalavahetuse vältav linnuretk. Neil päevil toimuvad mitmel pool ka juhendajaga linnuretked, millest huvilistel on võimalik osa võtta.

Ehkki üritusel ei ole teaduslikku eesmärki, tehakse siiski linnuvaatluspäevadest nii riiklikud kui ka rahvusvahelised kokkuvõtted. Seetõttu palutakse võimalusel linnuvaatlusel kohatud tuttavad liigid ja lindude ligikaudse arvu ka kirja panna ning andmed ornitoloogiaühingusse saata. Selleks on abiks EOÜ kodulehelt leitav vaatlusleht.

Linnuvaatluspäevade esmased tulemused võetakse kokku ja avaldatakse juba pühapäeval, 3. oktoobril. Selleks tuleb linnusõpradel saata oma vaatlused võimalusel pühapäeval hiljemalt kell 15.00 e-postiga aadressil linnuvaatlus@eoy.ee. Neil, kes andmete kiirkogumises ei saa osaleda, palutakse vaatlused saata hiljemalt 10. oktoobriks samal aadressil e-postiga, posti teel Veski 4, 51005 Tartu või faksiga 742 2180.

Lisateavet sügiseste linnuvaatluspäevade ja linnuretkede kohta saab Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehelt www.eoy.ee ja telefonil 508 6690, Riho Kinks.

***********************************************

Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) on valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärkideks on Eesti linnustiku kaitse, uurimine ja tutvustamine. EOÜ asutati 1921. aastal ning alates 2000. aastast on ta rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International koostööpartner Eestis. Eesti Ornitoloogiaühingusse kuulub ligi 500 linnuhuvilist Eestist ja
välismaalt.

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühingu 01.10.2010 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.