Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestis arutatakse rahvusvahelisel tasemel mahepõllumajanduse kontrollisüsteemi (2010-09-30 12:41:26)


Kuni tänaseni, s.o 30. septembrini toimub Eestis Põhja- ja Baltimaade mahepõllumajanduse kontrollorganisatsioonide seminar, mille eesmärk on tugevdada riikide mahepõllumajanduse kontrollsüsteemi ja 

„Korraldajariigina anname välisekspertidele ülevaate mahepõllumajanduse olukorrast Eestis ning tutvustame oma kontrollimeetmeid. Samuti viime läbi näidisinspekteerimise, et saaks võrrelda Euroopa Liidu nõuete täitmist liikmesriigiti“, ütleb põllumajandusministeeriumi mahepõllumajanduse büroo juhataja Marika Ruberg.

Kolmepäevasel seminaril tutvustatakse iga riigi riskipõhiseid inspekteerimise protseduure, ristkontrolli põhimõtteid, rakendatavaid karistusi ja mahetoodete märgistuse probleeme. Samuti jagatakse mahetoodete impordi kogemusi ja Norra esindaja tutvustab loomade heaolu käsitlevat projekti.

Praktiline ühisinspekteerimine viiakse läbi OÜ-s Vända Leib ja Tarvastu-Saariku talus. Lisaks külastatakse Eesti Maaülikooli Polli Aiandusuuringute Keskust tutvustamaks Eestis toimuvat mahepõllumajanduse alast teadustööd ning puuviljade ja marjade tootearenduskeskust.

Seminaril osalevad Taani, Soome, Rootsi, Norra, Eesti, Läti ja Leedu esindajad.

Lisainfo: Karina Loi, Põllumajandusministeeriumi pressiesindaja, tel 625 6254; 529 1403; e-post karina.loi@agri.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 30.09.2010 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.