Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaal tuleb orhideepäev (2004-06-18 18:25:30)
Laupäeval, 19. juunil tutvustab Vilsandi Rahvuspark neljandat aastat korraldataval orhideepäeval orhideeliike. Üritus algab kell 11.00 Loona mõisas. Õpetust jagavad ja tutvumismatka viivad läbi Eesti parimad orhideetundjad. Eesti 36-st orhideeliigist saab tutvuda 28-ga.
Orhideepäev on suunatud eelkõige paikkonna loodusväärtuse ja elupaikade säilimisega enim seotud inimesetele: Vilsandi Rahvuspargi maaomanikele ja kohalike omavalitsuste ametnikele, aga ka õpetajatele, giididele ja kõikidele teistele huvilistele. Kohale on oodata ligi 50 osalejat nii Saaremaalt kui ka mandrilt.
Orhideepäeva alustatakse temaatilise seminariga Vilsandi Rahvuspargi külastuskeskuse spetsialisti Kadri Kullapere, Viidumäe Looduskaitseala direktori, tunnustatud botaaniku ja ühe orhideekaitseklubi asutaja Mari Reitalu ning harrastusbotaaniku, Saare Maavalitsuse planeeringuosakonna juhataja Tarmo Pikneri eestvedamisel.
Õppepäeval teeb viimati nimetatud asjatundja ka ettekande seni veel kinnitamata, eelmisel aastal leitud uue hübriidse liigi kohta. Päeva teisel poolel minnakse Mari Reitalu ja orhideeklubi liikme Tiina Ojala juhendamisel Kuusnõmme poolsaarele praegu õitsvate orhideede vaatlusrektkele. Lisaks saab kogu päeva jooksul tutvuda Loona mõisas väljapandud orhideesid tutvustava kirjanduse ja fotonäitusega.
Eestimaal on registreeritud 36 liiki orhideesid e. käpalisi. Saaremaa on üks Eesti parimaid orhideede kasvukohti (teadlaste vaidlused käivad 33-34 liigi leiukoha ümber). Vilsandi Rahvuspargis on registreeritud 28 orhideeliiki, s.h ka Euroopa kõige ohustatumad.
Alates 1998. aastast on Vilsandi Rahvuspark on teinud looduskoolitusüritusi kaitseala loodusväärtuste tutvustamiseks ja nende kaitse tagamiseks. 2002.-2003. aastal said Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel hoo sisse igakuised teemapäevad, mis on oma 50-65 osalejaga väga populaarsed.
Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.