Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Moostes võistlevad noored lilleseadjad (2010-09-17 02:51:35)

 

24. septembril kell 14 on kõik lilleseadjad oodatud Mooste kultuurimajja, kus saab teoks järjekordne, 23. sügist järjest korraldatav maakonna laste ja noorte lilleseadjate konkurss.

 

Loodus on emotsionaalsete ja esteetiliste elamuste allikas. Septembris näitavad paljud puud-põõsad oma suurepärast sügisvärvi, paljud püsililled on jõudnud oma ilu tippu. See kõik annab võimaluse leida põnevaid materjale, et see ilusaks kompositsiooniks seada.

Tänavune konkurssi teema on „Värvide võluaias“. Teema pakub küllaldaselt laia ideede valikut. Lisaks metsas leitule võib seades kasutada aias kasvavaid taimi, lilli , juur- ja puuvilju.

Kompositsiooni suuruse ja tehnika valikul on antud seadjaile vabad käed, töö teostamiseks on aega 1 tund. Samas saavad külastajad uudistada, kuidas noored kunstnikud oma töid ühtseks tervikuks kujundavad.

Töid hinnatakse kolmes erinevad vanuseastmes: 1.-4. klass, 5.-8. klass, 9.-12. klass.

Põnevamad, värvikamad ja uudsema idee lahendusega tööd saavad meenetega meeles peetud.

Lillepidude ja -konkursside eesmärgiks on olnud läbi aegade õpetada lastele ja noortele avastama looduses uut, nägema ilu ja mitmekesisust. Ringi liikudes tekib suurem huvi looduses kasvava materjali vastu, mille tulemusena saavad noored kunstnikud näidata üles loovust, leida erinevaid värvilahendusi, näha lilleseadet kui tervikut, osa saada teiste töödest ja tegemistest ning sisustada kasulikult vaba aega.

Lisainfo: Maret Aruoja, Mooste Vallavalitsuse kultuurispetsialist, 792 5434 või 516 0656, maret@mooste.ee.  

 

Loe edasi...

 

Allikas: www.polvamaa.ee 16.09.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.