Pühapäeval, 12. septembril toimus Eesti Vabaõhumuuseumis leiva- ja kartulipäev, kus Eesti Kulinaaria Instituudi, Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Põllumajandusministeeriumi ettevõtmisel korraldati "Kartuliakadeemia". Valiti parimad kartulisordid, kuulutati välja aasta parimad mahetootjad ja mahetooted. Lisaks oli laat, kus palju ökotooteid esindatud.
Järgnevalt piltide vahendusel ülevaade üritusest...
Kartuliakadeemia telgis:
Põllumajandus-Kaubanduskoja juht Roomet Sõrmus:
Jõgeva Sordiaretuse Instituudi teadur Aide Tsahkna:
Sordid vaatamiseks ja hindamiseks välimuse järgi:
Eri sortide keedukartulite kohta sai igaüks arvamust avaldada - nii see edetabel välja kujunes:
Lastel oma "kartuliakadeemia":
Ürituse üks eestvedajatest, Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov:
Juhan Särgava rõõmustab auhinna üle, mille ta sai parimaks mahetooteks kuulutatud AS-i Saidafarm juustu “Saida valge juust” eest:
Õkotoodete müüjate päralt oli terve suur taluõu:
Muud laadakauplejad ja -kaubad:
Tekst ja fotod: Väino Eskla www.aiandus.ee 13.09.2010
|