Pühapäeval, 12. septembril toimus Eesti Vabaõhumuuseumis leiva- ja kartulipäev, kus Eesti Kulinaaria Instituudi, Põllumajandus-Kaubanduskoja ja Põllumajandusministeeriumi ettevõtmisel korraldati "Kartuliakadeemia". Valiti parimad kartulisordid, kuulutati välja aasta parimad mahetootjad ja mahetooted. Lisaks oli laat, kus palju ökotooteid esindatud.
Järgnevalt piltide vahendusel ülevaade üritusest...






Kartuliakadeemia telgis:

Põllumajandus-Kaubanduskoja juht Roomet Sõrmus:

Jõgeva Sordiaretuse Instituudi teadur Aide Tsahkna:

Sordid vaatamiseks ja hindamiseks välimuse järgi:



Eri sortide keedukartulite kohta sai igaüks arvamust avaldada - nii see edetabel välja kujunes:

Lastel oma "kartuliakadeemia":

Ürituse üks eestvedajatest, Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov:

Juhan Särgava rõõmustab auhinna üle, mille ta sai parimaks mahetooteks kuulutatud AS-i Saidafarm juustu “Saida valge juust” eest:

Õkotoodete müüjate päralt oli terve suur taluõu:





Muud laadakauplejad ja -kaubad:







Tekst ja fotod: Väino Eskla www.aiandus.ee 13.09.2010
|