Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA toetab maaparandajaid (2005-08-17 18:50:17)

Esmaspäevast, 22. augustist kuni 16. septembrini kestab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) piirkondlikes büroodes integreeritud (lõimitud) maaparanduse ehk riikliku arengukava (RAK) meetme 3.4 toetustaotluste vastuvõtt. Need on struktuuritoetused maaparandusinvesteeringute jaoks.

Meede hõlmab suuri maaparandussüsteeme, mis paiknevad mitme maaomaniku maal. Struktuuritoetust saavad taotleda mittetulundusühingud, maaparandusühistud ning ettevõtjad. Toetuse määr on MTÜ-l kuni 90% ja ettevõtjal kuni 75% investeeringu abikõlblikust maksumusest.

Toetatakse maaparandussüsteemi ehitamist (maksimaalne toetus 3,9 mln kr), rekonstrueerimist ja uuendamist (maksimaalne toetus 5,5 mln kr) ning juurdepääsutee ehitamist ja rekonstrueerimist (maksimaalne toetus 1,5 mln kr). Toetust on võimalik saada ka projekti ettevalmistamisega seotud kuludele.

Maaparandusühistu omafinantseeringu osaks võib maaparandussüsteemi uuendamise korral olla ka taotleja tehtud vabatahtlik tasustamata töö (mitterahaline sissemakse). Mitterahaline sissemakse võib moodustada kuni 90% maaparandussüsteemi uuendamise omafinantseeringu summast.

Taotlejal tuleb enne avalduse esitamist kooskõlastada kohaliku maaparandusbürooga ülevaatusleht ja investeeringuobjekti uuendamise korral maaparandussüsteemi uuendustööde kava, mitterahalise sissemaksena arvestatavate tööde kava ning maaparandussüsteemi kaart, millele on märgitud uuenduskavas ettenähtud uuendustööd ja mahud.

Täpsemat infot saab PRIA kodulehelt www.pria.ee. Nõu ja abi taotluste täitmisel saab investeeringutoetuse koolituse läbinud nõustajatelt, kelle andmed on samuti seal kirjas.

Allikas: PRIA 17.08.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.