Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pühapäeval, 12. septembril selguvad aasta parim mahetootja ja mahetoode (2010-09-10 10:40:23)


Pühapäeval, 12. septembril kuulutatakse Eesti Vabaõhumuuseumis välja konkursside „Parim mahetootja 2010“ ja „Parim mahetoode 2010“ võitjad.

Sel aastal toimus Eestis esimest korda parima mahetootja ja mahetoote konkurss. Meie mahetootjad on aastate jooksul edukalt esinenud põllumajandustootjate ja talude konkurssidel, kuid parimat pole seni valitud. Mahetootja konkursil osales 14 mahetootjat, parima mahetoote konkursile esitasid 18 talu ja väiketöötlejat kokku 41 toodet.

Konkursi võitjate välja kuulutamine ja autasustamine toimub pühapäeval kell 15.45 Kolu kõrtsi ees. Samal ajal toimub ka Vabaõhumuuseumi Sassi-Jaani talu õuel mahetoodete laat, mahepõllumajanduse seminar ja mahetoidu töötoad lastele ja täiskasvanutele. Külastajatel on võimalus valida oma lemmik mahetoode.

Vabaõhumuuseumis toimub pühapäeval ka suur leiva-ja kartulipäev, mille käigus õpitakse tundma leiva saamislugu ja sellega seotud töid ning valmistatakse erinevaid teraviljatoite. Avatud on „Kartuliakadeemia“ telk, kus jagatakse kartuliga seotud informatsiooni, nõu annavad spetsialistid, kartulikasvatajad- ja teadlased ning kokad. Lisaks saab maitsta erinevaid kartulisorte ning kokkade poolt valmistatud kartulitoite.

Kogu üritust korraldab Eesti Vabaõhumuuseum koostöös Põllumajandusministeeriumi, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja, Eesti Kulinaaria Instituudi ja Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusega.

Lisainfo: www.evm.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 10.09.2010 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.