Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestil on Venemaale jagada põllumajandusalast kogemust (2010-09-08 13:11:02)


Nädala alguses Moskvas toimunud rahvusvahelisel konverentsil tõdeti, et Venemaa põllumajanduse ees seisab hulk väljakutseid ja probleeme, mille lahendamisele saaks Eesti oma kogemusi jagades kaasa aidata.

“Suureneva toiduainete nõudluse tõttu seisab kogu maailma põllumajandus täna uute väljakutsete ees,“ rääkis Moskvas konverentsil osalenud põllumajandusministeeriumi asekantsler Andres Oopkaup. „Lisaks vajab Venemaal lahendamist hulk siseprobleeme, millega ka meie oleme silmitsi seisnud.“

Venemaa põllumajanduses külvab täna segadust näiteks põllumajandusmaa omandi küsimus ning raskusi tekitab pidev krediidinappus. Viimast aitaks kindlasti lahendada Eestis toimiv kevadkülvilaenu süsteem. Suureks väljakutseks on Venemaale ka teravilja transpordiga seotud probleemistiku lahendamine, sest suurte vahemaade tõttu on vilja vedamine põllumeestele väga kalliks muutunud.

“Eesti on kindlasti valmis Venemaaga oma kogemusi jagama, sest oleme ise sarnastele probleemidele lahendusi otsinud ja need paljus ka leidnud,
rääkis Oopkaup.

Eestil ei ole täna Venemaaga põllumajandusalast koostöölepingut. Viimati kohtusid Eesti ja Venemaa põllumajandusministrid tänavu jaanuaris Berliinis ning toona otsustati vastav leping tulevikus sõlmida.

Lisainfo: Hindrek Riikoja, avalike suhete osakond, tel 625 6255, 5303 0865, e-post: hindrek.riikoja@agri.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 08.09.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.