Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aia- ja lillemess 2010 (2010-09-03 11:02:56)


Uusimate suundadega iluaianduses ning lillede istutamiseks kasulike nippidega saavad aiandushuvilised tutvuda Tartus 3.-5. septembrini.

 

Erakordselt kuum suvi lükkas koduaedades paljud istutustööd edasi. Kui varem pandi roosiistikud mulda suve hakul, siis tänavu ootab see töö tegemist mihklikuul. Tartus toimuv lille-ja aiandus-alane mess kannab seekord nime „Tagahoov“. Kui tavaliselt avaneb pilgule majade toretsev fassaad ja iluaed, siis see, mis asub hoone taga, jääb enamasti  varjatuks. Seekord luuakse võimalus kiigata ka varjupoolele- ehk  näha isikupära, mida põnevad tagahoovid pakuvad.

 
Populaarsele lilleseade konkursile on tänavu registreerunud 14 võistkonda, mida on rohkem kui varasematel aastatel. Iga võistkond peab oma fantaasia järgi  kujundama 5X5 meetri suuruse tagahoovi meenutava ala. Lilleseadjad panevad ennast proovile 3. septembril. Järgneval kahel päeval avaneb külastele võimalus imetleda valminud töid.


Huvilistele mõeldud loengute tõmbenumbriks on koduaia feng shui ehk head energiat saab ise luua. Haide puukooli juhataja Arnold Hannusti kinnitusel  on sügis kõiksugusteks lillede ja istikute mulda panemiseks  soodsam  aeg kui kevad.


Tänavuse lillemessi tõmbenumbriks on orhideed. Jardini Aianduskeskuse omaniku Janika Ilvese arvates on orhideede maailm põnev. „Inimestel pole mõtet nende kasvatamist keeruliseks mõelda. Iga aastaga jõuab järjest rohkem liike meie kodudesse. Orhidee üllatab pika õitsemise perioodiga ning õige hooldamise korral pakub silmailu mitu kuud järjest “, rääkis Ilves.


Taluturul on eestimaise toodangu pakkujad.


Lille-ja aiamess toimub Tartu Näituste messikeskuses 3.-5. septembrini.

 

Allikas: AS Tartu Näitused


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.