Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kaitsealad saavad taas täiendust (2005-08-12 15:06:40)


Vabariigi Valitsus kinnitas kuus õigusakti kaitsealade kohta. Kinnitati nelja kaitseala kaitse-eeskiri, laiendatakse Linnuraba looduskaitsealade piire ning võetakse kaitse alla Kurisoo kaitseala. Kinnitati Kesknõmme ja Laukesoo looduskaitseala ning Roosna-Alliku ja Hino maastikukaitseala kaitse-eeskirjad.

Kesknõmme kaitseala asub Saare maakonnas ning selle eesmärgiks on looduslikus seisundis rabade, liigirikaste madalsoode ning vanade loodusmetsade kaitsmine.

Roosna-Allikul asuva kaitseala eesmärgiks on vähe- kuni kesktoiteliste karedaveeliste järvede, allikate ja allikasoode ning nõrglubja-allikate kaitse.

Hino järve ja seda ümbritseva maastiku, väärtuslike metsa- ja sookoosluste ning siirdesoo- ja rabametsade kaitseks kinnitati Hino maastikukaitseala kaitse-eeskiri.

Harjumaal asuva Laukesoo looduskaitseala eesmärgiks on soostiku ning seda ümbritsevate metsakoosluste kaitse.

Linnuraba looduskaitseala moodustatakse 2. märtsil 1959. a kaitse alla võetud Lindude raba baasil. Kaitseala asub Harju maakonna Kernu vallas ning Rapla maakonna Kohila, Märjamaa ja Rapla vallas. Kaitseala eesmärgiks on soomaastiku, jõeluhtade ning sealsete kaitsealuste liikide ja nende elupaikade kaitse.

Kurisoo looduskaitseala asub Järvamaal. Kaitseala eesmärgiks on Pandivere kõrgustiku lääneosa suurima hästisäilinud karstunud loopealse geoloogiliselt väärtuslike karstivormide ning seal asuvate looduslike elupaikade, loomastiku ja taimestiku kaitse. Alale annavad lisaväärtust mitmed põlismetsale iseloomulikud ja Eestis haruldased seeneliigid.

Kõik eelnimetatud alad on oma loodusväärtuste tõttu arvatud üleeuroopalise kaitstavate alade võrgustiku Natura 2000 alade hulka.

Määrused jõustuvad kolm päeva pärast Riigi Teatajas ilmumist.

Lisainfo: Liina Vaher, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna spetsialist, tel 626 2887.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.08.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.