Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Linnapea sõnul saab lillefestivalist kultuuripealinna üks tõmbenumber (2010-08-31 00:41:54)


Rahvusvahelise Tallinna lillefestivali 2010 lõputseremoonial tunnustati selle aasta parimaid, keda autasustati klaasikunstnik Eeva Käsperi poolt loodud lillefestivali sümboolikaga klaastaiestega ja kuulutati välja Tallinna lillfestivali 2011 teemad.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänas lillefestivali korraldajaid ja osalejaid ning rõhutas, et ilma pühendumiseta on sellist ilu ja silmarõõmu raske saavutada. Linnapea sõnul on meie põhjamaise lillefestivali populaarsus kasvanud, mida näitab suur publikuhuvi.

 

„Kuigi eelmisel aastal kestis festival poolteist kuud kauem kui tänavu, siis külastajaid oli seekord 100 000 võrra enam ehk ligikaudu 500 000,“ ütles Savisaar. „Rahvusvahelise mõõtme andsid meile tänavu osalejad Moskvast, Helsingist, Riiast ning aiakujundajad kõige kaugemast nurgast Bakuust, mis asub siit 2743 km kaugusel.“

 

Ühtlasi avaldas linnapea lootust, et järgmise aasta kultuuripealinna kontekstis saab nüüd juba traditsiooniks muutunud rahvusvahelisest Tallinna lillefestivalist üks oluline tõmbenumber.

 

Eeva Käsperi poolt loodud lillefestivali sümboolikaga klaastaiestega autasustati rahvusvahelisel Tallinna lillefestivalil 2010 parimaid viies kategoorias.

 

Parim aed kategoorias „Vanaema lillepeenar“ oli aed nr 18. Autor Eesti Maaülikool ja aia nimetus „Ajas muutuv vanaema lillepeenar“.

 

Parim auhinna kategoorias „Aed kui paradiis“ sai aed nr 27. Autorid Liina Heck ja Julika Korv. Aia nimetus „Taevatähed, lilled ja lapsed“.

 

Parim maastikuarhitektuurne aed -  aed nr 19. Autor Luua Metsanduskool. Aia nimetus „Meie ühine aed“.

 

Suurim üllataja – aed nr 23. Topiary Art Today OÜ ja Eesti Kunstiakadeemia keraamika osakond. Aia nimetus „Küsimuste ja vastuste aed“

 

Rahva lemmikaiaks valiti aed nr 1, mille kujundas Helsingi Ehitusameti tänavate ja parkide osakond ning STARA. Aia nimetus „Aed kui paradiis“.

 

2011. aasta Tallinna lillefestivali iluaedade teemadeks valiti „Rannaküla aed“ ja „Rahvusmustrid“. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul peaksid need teemad aiakunstnikele piisavalt inspiratsiooni pakkuma ning võimaldama külalisesinejatel ka oma kodumaa rahvaste mustreid eksponeerida.

 

Allikas: www.tallinn.ee 30.08.2010.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.