Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval toimub Tallinna rahvusvahelise lillefestivali lõpetamine (2010-08-26 02:41:52)

 

Eeloleval laupäeval, 28. augustil kell 19 algab Tornide väljakul rahvusvahelise Tallinna lillefestivali 2010 pidulik lõpetamine, kus tunnustatakse parimaid ja kuulutatakse välja 2011 aasta lillefestivali teemad. Kell 19.30 esineb lillefestivali laval Tõnis Mägi koos Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli orkestriga.

 

21. maist kuni 26. augustini kestva rahvusvahelise Tallinna lillefestivali 2010 iluaedade teemad olid: Aed kui paradiis ja Vanaema lillepeenar. Väliskülalistest olid esindatud Moskva, Helsingi, Riia ja Bakuu ning 27 osalejat meie oma aiandusega või aiandusarhitektuuriga seotud firmadest.

 

Erinevalt möödunud aastast, mil lillefestivali korraldati esmakordselt, olid sel aastal festivali kavas mitmed muudatused. „Kõige olulisem muudatus oli see, et  festivali avapäevaks olid ettevalmistatud ainult iluaedade platsid ja aedade rajamine toimus festivali käigus, külastajate silme all,“ ütles lillefestivali idee autor Deniss Boroditš. „Aiandushuviliste arvamuse kohaselt oli iluaedade rajamise protsessi huvitav jälgida ja praktikat, kus aiad festivali käigus valmivad, jätkame kindlasti ka tulevikus,“ lisas Boroditš. „Lillefestivali kasvavat populaarsust näitab ka see, et kui 2009. aastal, mil festival kestis ligi poolteist kuud kauem (6. oktoobrini) oli külastajaid hinnanguliselt 400 000, siis sel, 2010. aastal ületab festivali külastajate arv juba praegu 500 000 piiri.“

 

Lillefestivali korraldusliku ja praktilise igapäevase hooldustöö tegi Kadrioru Park, kellel olid abiks 15 sotsiaalsete töökohtade programmi raames palgatud pargivahti. Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul on Kadrioru pargi kollektiiv tänuväärse töö ära teinud ja Tallinna lillefestivalist on kujunenud igal suvel korduv traditsiooniline aiakultuuri tutvustav üritus.

 

Kõik Tallinn lillefestivali üritused on tasuta!

 

Huvilistel on võimalik tutvuda Tallinna lillefestivali 2010 ürituste kavaga lillefestivali kodulehel www.lillefestival.tallinn.ee.

 

Allikas: www.tallinn.ee 25.08.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.