Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu aia- ja lillemess toimub 3.-5. septembrini... (2010-08-31 00:25:02)

 

3.-5. septembrini saavad huvilised kogu Eestist tutvuda Tartus uusimate suundadega iluaianduses ning lillede ja istutamiseks kasulike nippidega – toimub "Aia- ja lillemess 2010".

 

Erakordselt kuum suvi lükkas koduaedades paljud istutustööd edasi. Kui varem pandi roosiistikud mulda suve hakul, siis tänavu ootab see töö tegemist mihklikuul. Lille- ja aiandusalane mess kannab seekord nime „Tagahoov“.

 

Kui tavaliselt avanevad pilgule majade toretsev fassaad ja iluaed, siis hoone tagune jääb enamasti varjatuks. „Seekord loome võimaluse kiigata ka varjupoolele ehk näha isikupära, mida põnevad tagahoovid pakuvad,“ mõtestas projektijuht Margus Kikkul lahti  märksõna. 

 

Populaarsele lilleseadekonkursile on tänavu registreerunud 14 võistkonda, mida on rohkem kui varasematel aastatel. Iga võistkond peab oma fantaasia järgi kujundama 5 x 5 meetri suuruse tagahoovi meenutava ala. Lilleseadjad panevad ennast proovile 3. septembril. Järgneval kahel päeval  avaneb külastajatele võimalus imetleda valminud töid.

 

Aiahuviliste loengute tõmbenumbriks on koduaia feng shui ehk „head energiat saab ise luua“. Haide puukooli juhataja Arnold Hannusti sõnul on sügis kõiksugusteks lillede ja istikute muldapanemiseks soodsam aeg kui kevad.

 

Tänavuse lillemessi tõmbenumbriks on orhideed. Jardini aianduskeskuse

omaniku Janika Ilvese arvates on orhideede maailm põnev. „Inimestel pole mõtet nende kasvatamist keeruliseks mõelda. Iga aastaga jõuab järjest rohkem liike meie kodudesse. Orhidee üllatab pika õitsemisajaga ning õige hooldamise korral pakub silmailu mitu kuud järjest“, rääkis Ilves.

 

Taluturul on kohal eestimaise toodangu pakkujad.

 

Allikas: Tartu Näituste 18.08.2010 pressiteade, Vambola Paavo, tel 742 1662. 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.