Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kiitis heaks Gretagrundi hoiuala kaitse alla võtmise (2010-08-12 11:42:31)


Neljapäeval, 12. augustil kiitis Vabariigi Valitsus heaks Gretagrundi hoiuala kaitse alla võtmise, mille eesmärk on tagada selle ala väärtuslike elupaikade ning kaitsealuste linnuliikide kaitse.

Eelnõu kohaselt võetakse Eestimaa Looduse Fondi ettepanekul Saare maakonnas hoiualana kaitse alla Gretagrundi madal. Gretagrundi madalal ja sellega piirneval alal moodustatakse uus kaitstav loodusobjekt - Gretagrundi hoiuala, mille pindala on 14 650 ha. Hoiuala paikneb tervenisti merealal.

Eksperthinnangu kohaselt on Gretagrundi meremadal ainulaadne ja puutumatu elupaik, millel on oluline koht Eesti teiste loodusväärtuste seas. Eelnõu kohaselt kaitstakse sellel hoiualal veealuseid liivamadalaid ja karisid, samuti Euroopa Liidu nõukogu loodusliku linnustiku kaitse direktiivi I lisas nimetatud linnuliike ja I lisas nimetamata järgmisi rändlinnuliike: järvekaur, väikekajakas, punakurk-kaur, aul, tõmmuvaeras ja alk.

Tulevase kaitsekorraga tagatakse muu hulgas ka merisiia Eesti suurima koelmuala kaitse. Määrusega tagatakse võimalused säilitada piirkonna mereelupaikade eripära.

Hoiualal on keelatud hävitada ja kahjustada elupaiku, mille kaitseks hoiuala on moodustatud ning oluliselt häirida kaitstavaid liike. Samuti on keelatud tegevus, mis seab ohtu elupaikade ja kaitstavate liikide soodsa seisundi.
 
Määruse eelnõu avalikustamine viidi läbi 15.-28. märtsini 2010. a. Avalikustamise perioodil ühtegi ettepanekut ei laekunud.

Lisainfo: Gunnar Raun, Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni kaitse planeerimise spetsialist, 457 6442.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 12.08.2010 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.