Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Saaremaal toimuvad Eesti looduskaitse 100. tegevusaasta juubeliüritused (2010-08-12 08:31:58)


Reedest laupäevani, 13.-14. augustini korraldavad Keskkonnaministeerium ja Keskkonnaamet Kuressaares looduskaitse juubeli tähistamiseks looduskaitse ajaloo konverentsi. Lisaks toimub Kuressaare lossihoovis juubelikontsert „100 aastat looduse kaitsel“ ja temaatilised töötoad kõigile huvilistele.

„Nende 100 aasta jooksul, mil Eestis on looduskaitsega sihikindlalt tegeletud, on saavutatud väga palju ja meil on, mille üle uhkust tunda,“ ütles keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „Juubeliüritustega soovime tuua loodust inimestele lähemale ning seeläbi tugevdada ja hoida sidet loodusega, et meie ühisest rikkusest saaksid osa ka tulevased põlved,“ märkis ta.

14. augustil möödub 100 aastat Baltikumi esimese kaitseala, Vaika linnukaitseala moodustamisest, mida peetakse ka Eesti looduskaitse alguseks. Sel puhul algab 13. augustil Kuressaare Linnateatris kahepäevane konverents, kus saab kuulata ettekandeid looduskaitse ajaloost tänapäevani, samuti esimese Eesti kaitseala, tänase Vilsandi rahvuspargi, arengutest. Lisaks esilinastub dokumentaalfilm Eesti looduskaitse ajaloost.

Reedel, 13. augustil algusega kell 19 toimub Kuressaare lossihoovis suur juubelikontsert “100 aastat looduse kaitsel”, kus esinevad Tõnis Mägi Ott Lepland, Marko Matvere ja Jaan Tätte. Kontsert on kõigile tasuta.

Samal õhtul kell 21 toimuvad Kuressaare lossihoovis ja -pargis tasuta jutu- ja töötoad, kus loodushuvilised saavad koos Kaja Lotmaniga jälgida nahkhiirte salaelu, püüda koos Teet Rubeniga ööputukaid, rääkida Ivar ja Mart Jüssiga hüljestest, kiigata koos kalateadlase Ain Järvaltiga kalade hingeellu ja vaadelda koos astronoom Tõnu Viigiga lendtähti augustikuu taevas. Loodusemehed Villu Veski ja Hendrik Relve pajatavad muhedaid muljeid oma jututoas „Maailmamere jäise ääre peal“ – ettekandele tulevad pildid, jutud ja muusikalood rännakust Eestist kõige kaugema mandri juurde. Armastatud loodustundja Aleksei Turovski jututuba „Kes elab saare peal?“ võtab vaatluse alla kõikvõimalikud saare-asukad ja nende eripärad, meil ja mujal maailmas ning arutleb, kuidas kaitsta loodust ja mida looduskaitse üldse tähendab.

Looduskaitse 100. sünnipäeval, laupäeval, 14. augustil, on kõik loodusesõbrad oodatud Vilsandi rahvuspargi keskusesse Loonal. Kell 15 avab keskkonnaminister Vilsandi elu ja loodust tutvustava püsiekspositsiooni. Riigimetsa Majandamise Keskus kutsub kõiki huvilisi samas toimuvale sünnipäevaüritusele. Kavas on matkad, töötoad, õpiretked ja ringkäik Loona mõisas. Õhtul kell 17 algab tasuta kontsert, kus esineb Riho Sibul koos sõpradega, pakutakse juubelitorti.

Juubelikonverentsi, Kuressaare lossihoovis toimuvat kontserti ning Loona püsiekspositsiooni loomist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Lisainfo: Hanno Zingel, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse nõunik, 626 0720.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi ja Keskkonnaameti 11.08.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.