Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti õhuseire nüüd reaalajas jälgitav (2005-08-03 19:31:36)


Nüüdsest on kõikidel huvilistel võimalik jälgida interneti kaudu reaalajas õhuseire andmeid. Need on kättesaadavad Keskkonnaministeeriumi haldusalas oleva OÜ Eesti Keskkonnauuringute Keskuse kodulehel www.klab.ee.

Õhuseire jälgimine sai võimalikuks tänu Phare projektile "Eesti õhukvaliteedi juhtimissüsteemi loomine" ja selle raames paigaldatud AirViro tarkvarale.

Õhuseire programmi ülesanne on Eesti eri piirkondadele õhu kaudu langeva saastekoormuse, samuti osoonikihi paksuse ja ultraviolettkiirguse registreerimine, vastava informatsiooni kiire avalikustamine ja ohu korral elanikkonna õigeaegne hoiatamine.

Seirejaamades mõõdetakse pidevalt vääveldioksiidi, lämmastikoksiidide, osooni, süsinikoksiidi ja peentolmu kontsentratsiooni välisõhus. Näiteks Kohtla-Järve jaamas mõõdetakse lisaks eelnimetatutele ka vesiniksulfiidi ja ammoniaagi kontsentratsiooni välisõhus ning meteoroloogilisi parameetreid nagu tuule kiirus, suund ning suuna sagedus.

Eesti õhuseire võrgustik koosneb neljast linnaõhu seirejaamast, neist kolm paikneb Tallinnas (kesklinn, Rahumäe ja Õismäe) ja üks Kohtla-Järvel (Kalevi) ning kolmest taustajaamast (Lahemaa, Vilsandi ja Saarejärve).

Kompleksselt hinnatakse õhu kvaliteeti Tahkuse õhuseirejaamas, kus näiteks analüüsitakse sademete keemilist koostist ning UV-kiirgust.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.08.2005 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.