Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Botaanikaaia piletiga külastajate arv on kasvanud (2010-07-28 02:45:05)

 

Kui 2009. aasta juunis oli Tallinna Botaanikaaias piletiga külastajaid 2657, siis 2010. aasta juunis oli piletiga külastajaid 3100.

 

Turvalisuse tagamiseks kehtestati Tallinna Botaanikaaias alates 1. juunist ka avamaa ekspositsioonide külastajatele pileti ostmise kohustus. Eelnevalt rekonstrueeriti Tallinna Botaanikaaias 2,4 km vana amortiseerunud võrkaeda, paigaldati neli suurt ja seitse väikest jalgväravat ning videovalve.

 

Abilinnapea Deniss Boroditši sõnul ei vähendanud piletisüsteemi rakendamine Tallinna Botaanikaaia populaarsust ja huvi on jätkuvalt suur. „Subjektiivne tagasiside pileti ostnud külastajatelt botaanikaaia territooriumi piiramise kohta on suuremalt jaolt positiivne,“ lisas Boroditš. „Eelkõige tuuakse välja rahurikkujate oluline vähenemine ja mis kõige tähtsam - kollektsioonide turvalisus.“

 

Botaanikaaed pakub sellel aastal lisaväärtusena kuni septembri lõpuni kord kuus toimuvaid teemapäevi, kus oma ala spetsialistid räägivad külastajatele erinevatel aia rajamist, hooldamist ja selleks vajalikke materjale tutvustavatel teemadel. Neile, kelle jaoks TBA pileti ostmine on  liiga suur kulu, korraldatakse üks kord kuus lahtiste uste päev, kuhu kõik külastajad on tasuta teretulnud. Lahtiste uste päeval korraldatakse tavapärasaelt kaks  tasuta ekskursiooni. 

 

Täiskasvanu pilet maksab 45 krooni, ID-pilet täiskasvanule 40 kr, sooduspilet - (üli)õpilasele, ajateenijale ja pensionärile 25 kr, perepilet - lapsed ja kuni kaks täiskasvanut 80 kr. Alates 1. juunist saab TBA pileti lunastada kaardimaksega.

 

Tallinna Botaanikaaeda võivad tasuta külastada eelkooliealised lapsed (kuni 7. a), puuetega inimesed, lastekodulapsed, hooldekodu elanikud, represseeritud ja nendega võrdsustatud isikud (isikut tõendava dokumendi ja Represseeritu tunnistuse ettenäitamisel), õpilasrühma saatvad õpetajad (maksimum 2 inimest rühma kohta), Eesti Bioloogiaõpetajate Ühingu liikmed (liikmekaardi esitamisel), MTÜ Tallinna Botaanikaaia Sõprade Seltsi liikmed (liikmekaardi esitamisel), Tallinn Card´iga (Linnapilet), Tallinna Botaanikaaia huviringi liikmed (liikmekaardi esitamisel). 

 

Allikas: www.tallinn.ee 27.07.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.