Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts korraldab viienda suveakadeemia (2010-07-14 10:52:17)


13.-20. juulini toimub Saaremaal Vilsandi rahvuspargis viies suveakadeemia, mis kannab sel korral saarepärast nime „Möte pöösas“. Suveakadeemiale tulevad kokku noored üle Eesti, ühise huviga õppida tundma ühe rahvuspargi loodust, inimesi, traditsioone ning anda omalt poolt midagi vastu. Akadeemia korraldajaks on Eesti Maaülikooli Keskkonnakaitse Üliõpilaste Selts.

Suveakadeemiat iseloomustavateks sõnadeks on vabatahtlikkus, avatus ning keskkonnasõbralikkus. Eelistatakse jalgsi ja jalgrattaga liikumist, kohalikku ja mahetoitu, toimib jäätmete sorteerimine ning loomulikult aupaklik suhtumine kohaliku looduse ja elanike suhtes, neilt millegi uue õppimine ja oma töökäe ulatamine.

Varasematel aastatel on suveakadeemikud kogunenud Soomaal, Karulas, Matsalus ja Lahemaal ning akadeemia käigus teinud nii uue külakiige Karulasse, niitnud heina Laelatu puisniidul kui üle värvinud unikaalse taluhäärberi Lahemaal. Lisaks on kohalikega alati peetud ka arutelusid nii looduskaitsereformi kui maa-elu arengu teemadel.

Seekordne mõttepäev toimub 15. juulil Kihelkonna rahvamajas teemal „Loodusturismi võimalikkus ja vajalikkus Saaremaal“ koos Keskkonnaameti ning kohaliku kogukonna esindajatega. Suveakadeemia programmis on ka talgud Vilsandi saarel.

Toreda kokkusattumusena tähistab suveakadeemia oma esimest juubelit paigas, kus 100 aastat tagasi loodi esimene Eesti looduskaitseala ehk sündis Eesti looduskaitse.

Viie aasta jooksul on suveakadeemiaga seotud olnud üle saja Eesti noore, neist umbkaudselt pooled Eesti Maaülikoolist.

Rohkem infot suveakadeemia kohta: www.talveakadeemia.ee/suveakadeemia

 

Lisainfo: Suveakadeemia projektijuht Triin Nõu, telefon: 5358 5684.

Allikas: Eesti Maaülikooli 14. juuli 2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.