Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Puuvilja- ja marjakasvatajate foorum kutsub ühistegevusele (2010-07-02 11:25:42)


Täna, 2. juulil algusega kell 10 algas Eesti Maaülikooli aulas foorum „Tootjaorganisatsioon puuvilja- ja marjakasvatuses - ainuvõimalus tulevikus edasiliikumiseks“.

Foorumi avavad põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja maaülikooli rektor Mait Klaassen. Ettekannetes tutvustatakse Euroopa maade kogemusi tootjate ühistegevuse arendamisel ning kutsutakse ka meie puuvilja- ja marjakasvatajaid liituma vastse tootjarühmaga „Polli Fruit TÜ“.


Sõna saavad maaülikooli, põllumajandusministeeriumi, aiandusliidu, põllumajandus-kaubanduskoja, PRIA ja Taani puuviljandussektori tootjate ühistu esindajad.


Päeva lõpetab paneeldiskussioon „Eesti puuviljanduse arengustsenaariumitest tulevikku vaadates“.
Foorumi korraldajaiks on Eesti Maaülikool ja AS Rõngu Aed.
“Meie puuvilja- ja marjakasvatajail on viimane aeg koonduda ühisesse organisatsiooni, et praegusest madalseisust välja tulla“, lausus Rõngu Aia juhatuse esimees Toomas Rüütmann. „Ühistu annab eeskätt väiketootjaile turul suurema sõnaõiguse ja paremad võimalused toodete müügiks. Tunnustatud tootjaorganisatsioon on vajalik ka välisturule minekuks. Praegu pole tunnustatud puuviljatootjate ühistut vaid neljas Euroopa riigis - Luksemburgis, Lätis, Leedus ja Eestis.“

Foorumi päevakavaga saab tutvuda siin: www.pollifruit.com<http://www.pollifruit.com/>

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 02.07.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.