Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti elanik peab ennast keskkonnateadlikuks, aga naabrit eriti mitte (2010-06-29 16:04:23)


Eesti elanikkonna keskkonnateadlikkuse uuringust selgub, et peaaegu kõik Eesti elanikud peavad ennast üpris keskkonnateadlikeks, 22% koguni väga teadlikuks. Kaaskodanike keskkonnateadlikkust hinnatakse aga pigem madalaks või peetakse neid üldse mitte keskkonnateadlikuks.
Suurima keskkonnaprobleemina Eestis ja kogu maailmas nimetavad küsitlusele vastanud kõige sagedamini saastumist, eelkõige seoses prügi ja jäätmemajandusega. Maailma mastaabis on olulisel kohal ka kliima soojenemine ja kasvuhoonegaaside mõju, mida Eesti puhul enamasti ohuks ei peeta.

Etteantud tegurite seast valisid vastajad kõige sagedasemaks keskkonnaohuks Läänemere reostumise, väga ohtlikuks pidas seda koguni 70% küsitlusele vastanutest.

Kõige tõhusamaks viisiks elanikkonna keskkonnateadlikkuse suurendamisel peab enamus vastajatest keskkonnateemade sidumist üldhariduskooli õppega. Sellega nõustub ka Keskkonnaministeeriumi asekantsler kt Olavi Tammemäe, kes peab kesist keskkonnateadlikkust kõigi meie keskkonnaprobleemide olulisemaks põhjuseks.

„Kõige efektiivsem viis loodust kaitsta on anda meie lastele head keskkonnaharidust. Keskkonnateadlikkuse suurendamine on üks tulemuslikumaid keskkonnakahju vältimise meetmeid,“ ütles Tammemäe. „Oluline on mõista juba varakult, et meie kõigi käitumisest ja suhtumisest looduskeskkonda sõltub selle heaolu,“ märkis ta.

Uuringu Eesti elanikkonna keskkonnateadlikkuse kohta tellis Keskkonnaministeerium ja selle viis käesoleva aasta maikuus läbi Turuuuringute AS. Uuringu aruandes sõnastatud järeldusi kasutavad oma tegevuste planeerimisel Keskkonnaministeerium ja tema valitsemisala asutused. Aruanne on aga vabalt kasutatav kõigile kõige erinevamatele institutsioonidele, kes nii laste kui täiskasvanute keskkonnateadlikkuse suurendamisega tegelevad.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 29.06.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.