Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uued erametsanduse toetuse alused toetavad eelkõige väikemetsaomanikke (2010-06-11 19:22:25)


Täna jõustus uus redaktsioon keskkonnaministri 11.02.2009 määrusest nr 11 "Erametsanduse toetuse andmise alused, toetuse taotlusele esitatavad nõuded, taotluse hindamise kord ja hindamiskriteeriumid, toetuse tagasinõudmise kord, kinnituskirja vorm ja nõuded sisule ning metsa inventeerimise ja metsamajandamiskava koostamise toetuste täpsustatud määrad".


Uue redaktsiooni kaks suuremat muudatust puudutab metsaühistu toetust ning üks muudatus metsa uuendamise toetust ning erametsaomanike metsa inventeerimise ja metsamajandamiskava koostamise toetust. Nimelt saab alates 2011. aastast metsaühistu toetust taotleda ainult see metsaühistu, kellel on vähemalt 80 liiget. Teine muudatus puudutab baasraha asendamist liikmepõhise toetusega.
Metsa uuendamise toetuse ning erametsaomanike metsa inventeerimise ja metsamajandamiskava koostamise toetuse korral ei rakendata enam hindamiskriteeriume vaid leitakse rahastamise määr arvutusvalemit kasutades. Seda muidugi juhul, kui nõuetekohaseid taotlusi esitatakse rohkem kui eelarves raha planeeritud. Antud muudatus peaks tagama selle, et ennekõike saavad metsandustoetusi väikemetsaomanikud. Kui metsaomanikke esindav metsaühistu esitab metsaomanike ühistaotluse, siis arvutatakse rahastamise määr eraldi iga toetuse saaja ehk metsaomaniku kohta.

Üheks olulisemaks muudatuseks metsaomanike jaoks on kindlasti ka metsa uuendamise toetuse korral 45 hektari piirangu kehtetuks tunnistamine. Tulenevalt keskkonnaministri määruse muudatustest kinnitas ka Erametsakeskuse nõukogu muudatused "Erametsanduse toetuse taotlemise, taotluse menetlemise ja toetuse maksmise korras 2010. aastaks".


Täpsemalt saab tutvuda kõigi keskkonnaministri määruse muudatustega Erametsakeskuse kodulehel: http://www.eramets.ee/?op=body&id=556 ja EMK toetuste korra leiab siit: http://www.eramets.ee/?op=body&id=530.
Määruse muutmise eelnõu seletuskirja saab lugeda siin: http://www.eramets.ee/?op=body&id=559.
Samuti võib küsimuste korral helistada Erametsakeskusesse telefonidel 683 6051, 683 6053 või kirjutada siseriiklik@eramets.ee<mailto:siseriiklik@eramets.ee>.

 

Allikas: SA Erametsakeskus 11.06.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.