Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Avalikkusele tuleb põllumajanduse olulisust rohkem selgitada (2010-06-01 17:57:27)


Põllumajandusel on Euroopa Liidu (EL) majanduskasvu ja arengu tagamisel järjest olulisem roll, kuid selle teadvustamiseks on vaja avalikkust ELi ühise põllumajanduspoliitika eesmärkidest rohkem teavitada.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles tänasel ELi põllumajandusministrite kohtumisel Hispaanias Meridas, et põllumajandus on tihedalt seotud paljude majandusvaldkondadega ning puudutab otseselt kõiki ühenduse elanikke. Seetõttu mõjutab põllumajanduse käekäik kõigi inimeste käekäiku.

“Euroopa Liidu majanduskasvu tagamiseks peab ühine põllumajanduspoliitika jätkuvalt täitma aluslepingutes kinnitatud eesmärke,“ lausus Seeder oma kõnes kolleegidele. „Eelkõige pean siin silmas põllumajanduslikku tootmist ja toiduga varustatust, mis vastab kõrgetele toiduohutuse, loomatervishoiu ja -heaolu standarditele.“

Maailma kasvava rahvastiku ning suureneva nõudluse tingimustes toiduainete järele peab püüdlema suurema saagikuse poole senistel põllumajandusmaadel. Seda aga nii, et mõjud keskkonnale ei suureneks. Samuti peab järjest suuremat tähelepanu pöörama maapiirkondadele ning sealsete tegevuste mitmekesistamisele, sest ainuüksi põllumajandus ei suuda täna maapiirkondadele enam heaolu tagada.

On hea tõdeda, et viimase Eurobaromeetri aruande järgi peab enamik Euroopa Liidu kodanikest ühise põllumajanduspoliitika raames oluliseks maapiirkondade säilitamist, talunike abistamist kliimamuutustega toimetulekul ja maapiirkondade arendamist üldiselt,“ märkis Seeder. “Sellegipoolest pean jätkuvalt oluliseks ühiskonna teadlikkuse
suurendamist põllumajandus- ja maaelupoliitika poolt pakutavatest avalikest hüvedest ning teadvustamist, et avalik väärtus on Euroopa Liidus piirkonniti erinev.“

Lisainfo: Peeter Seestrand, välissuhete ja arenduse asekantsler, tel 625 6105; e-post peeter.seestrand@agri.ee; Hindrek Riikoja, avalike suhete osakond, tel 625 6255, 5303 0865; e-post hindrek.riikoja@agri.ee.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 01.06.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.