Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
EMHI ilmaennustus 22. nädalaks: algul normist 2…3º soojem, pärast märksa jahedam (2010-06-01 02:14:45)

 

Ilma ülevaade 1.-7.06.2010…

Alanud nädala esimesel poolel tõuseb ööpäeva keskmine õhutemperatuur 15 ºC lähedale, mis on selle aja normist 2…3 ºC kõrgem. Sajud on peamiselt äikesevihmana ning lühiajalised. Nädalavahetusel võib õhutemperatuur taas langeda.

Teisipäeval määrab Kesk- ja Ida-Euroopas ilma ulatuslik madalrõhuala. Selle põhjaservas levib soe ja niiske õhumass üle Eesti. Öösel sajab Lõuna- ja Lääne-Eestis kohati vihma, saju tõenäosus suureneb päeva jooksul kõikjal, võib olla äikest. Puhub tugev ida- ja kirdetuul. Öösel on 5..12, päeval 19..24, kirdetuulele avatud rannikul 11..14 ºC.

Kolmapäeval püsib nõrgenev madalrõhuala Kesk- ja Ida-Euroopa kohal. Öösel sajab paljudes kohtades hoovihma ja on äikest. Kohati on sadu tugev. Päeval jooksul saju võimalus väheneb. Idakaarte tuul nõrgeneb. Öösel on 8…14, päeval 18..23 ºC, rannikul kohati vähem.

Neljapäeval lõunatsüklon nõrgeneb veelgi ja taandub lõuna poole. Võimalik, et üle Skandinaavia läheneb jahedamat õhku kandev madalrõhuala. Öösel sajab vähest vihma ja võib olla udune, päeval on sajuvõimalus vaid kohati. Tuul pöördub läänekaarde. Öösel on sooja 7..13, päeval 18..23 ºC, rannikul paiguti vähem.

Reedel võib Musta mere ääres tekkida uus madalrõhukese ja see suundub Lääne-Venemaale. Suuremad sajud tõenäoliselt Eestini ei ulatu. Loodetuul võib tugevneda. Öösel on 7..13, päeval 13..18, Lõuna-Eestis kuni 22 ºC.

Laupäeval võib uus kõrgrõhukese tekkida Kesk-Euroopas ja levida üle Baltimaade. Sajuvõimalus on väike. Loodetuul nõrgeneb õhtuks. Öösel on 5..10, päeval 12..17 ºC.

Pühapäeval võib üle Eesti loodest kagusse liikuda väheaktiivne madalrõhulohk ja tuua kohati vihma. Tuul on muutlik. Öösel on 4…9, päeval 10..16, meretuulega rannikul alla 10 ºC.

Esmaspäeval kujuneb jahedas õhus uus kõrgrõhuala. Sademeid pole ette näha. Tuul on nõrk ja muutlik. Öösel võib õhutemperatuur langeda 2…8 ºC-ni, päevasooja 13..18 ºC.

Järgmine ülevaade 1. juunil keskpäeva paiku.
(NB! Vaata seda linki iga päev, sest siis näed uusimat ennustust!)

 

Allikas: EMHI 31.05.2010.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.