Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas põllukultuuridest tasub biokütust toota? (2005-07-17 07:30:59)

 

“Põllukultuuridest, nagu mais, soja ja päevalilled kütuste saamiseks tuleb kulutada rohkem energiat kui hiljem biodiislist või etanoolist on võimalik saada, selgub Cornelli ja Berkeley ülikoolide ühisuuringust.

Cornelli Ülikooli prof David Pimentel'i sõnul ei ole taimsest biomassist vedelkütuse tootmisel energiasäästu ja sellised tehnoloogiad ei ole jätkusuutlikud.

Teadlased võrdlesid etanooli tootmiseks kuluvat energiat kütusest saadava energiaga ja leidsid, et näiteks maisist kütuse tootmiseks on vaja 29% enam energiat kui sellest toodetud kütusest hiljem saab, puumass vajab aga 57% enam energiat. Biodiisli puhul on vastavad näitajad soja puhul 27% ja päevalille puhul isegi 118%.

Teadlaste sõnul tasuks seni USA valitsuse poolt biokütuste tootmise uurimiseks eraldatav 3 miljardit dollarit kulutada pigem valgusgeneraatorite, tuule- ja vesinikenergia tootmise uurimiseks.”

Allikas:
Eesti Geenikeskus / Cornell University News


Aiatark OÜ

info@aiandus.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.