Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valitsus kehtestas Aegna maastikukaitseala kaitse-eeskirja (2010-05-27 11:26:35)

Neljapäeval, 27. mail kehtestas Vabariigi Valitsus Aegna maastikukaitsealale looduskaitseseaduse kohase kaitse-eeskirja.

Kaitseala asub Aegna saarel ja kaitseala valitsejaks on Keskkonnaamet. Aegna maastikukaitseala pindala on 301 ha, millest eramaid on 5,6 ha.

Aegna maastikukaitseala moodustati 12. aprillil 1991. a. Tallinna Linnavalitsuse poolt ja selle eesmärk on kaitsta saare metsakoosluseid ja rannikukoosluseid, haruldasi ja kaitsealuseid liike ning nende elupaiku.
Kaitseala on jagatud kaheks sihtkaitsevööndiks (Aegna ja Kurikneeme) ja kolmeks piiranguvööndiks (Eerikneeme, Lemmikneeme ja Kalavälja). Sihtkaitsevööndites on keelatud majandustegevus, loodusvarade kasutamine ja uute ehitiste rajamine, välja arvatud tehnovõrgu ja kaitseala rajatiste ning Aegna sihtkaitsevööndis telkimis-, puhke ja lõkkekohtade rajamine. Sihtkaitsevööndis on lubatud tööd loodusliku veerežiimi taastamiseks ja olemasolevate maaparandussüsteemide ning muude rajatiste hooldustööd.

Eerikneeme, Lemmikneeme ja Kalavälja piiranguvööndis on lubatud majandustegevus. Samuti on seal lubatud kuni 100 osalejaga rahvaürituse korraldamine selleks ettevalmistamata kohas. Suurema rahvaürituse korraldamine on lubatud kaitseala valitseja nõusolekul. Ürituse kooskõlastusnõude seadmine on tingitud vajadusest omada ülevaadet kaitsealal korraldatavates suure osalejate arvuga üritustest ja vaid vajaduse korral reguleerida külastajate arvu.

Eraomanike kinnistud jäävad kõik piiranguvööndisse. Kaitseala valitseja nõusolekul on piiranguvööndites lubatud puhkeotstarbeliste ja sotsiaalsuunitlusega uute ehitiste püstitamine ärimaa, sotsiaalmaa ja elamumaa sihtotstarbega kinnistute piires väljaspool metsaala, kuid mitte lähemal kui 200 meetrit põhikaardile kantud veekogu piirist.

Lisainfo: Marika Erikson, Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna peaspetsialist, 626 2880; Brita Merisalu, Keskkonnaministeeriumi pressiesindaja, 626 2908, 527 6851, brita.merisalu@envir.ee.

Allikas: Keskkonnaminsteeriumi 27.05.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.