Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikoolis arutletakse nutika rohelise majanduse üle (2010-05-27 10:05:23)


REEDEL, 28. mail algusega kell 10 toimub Eesti Maaülikooli, Säästva Arengu Komisjoni ja Säästva Eesti Instituudi eestvedamisel foorum
Nutikas roheline majandus - uus võimalus Eestile?.

Foorumi eesmärgiks on hoogustada siseriiklikku arutelu jätkusuutliku rohelise majanduse teemal. Sõna saavad erinevate riigiasutuste ja organisatsioonide esindajad. Avaesinejaks on Euroopa Komisjoni biotehnoloogia, põllumajanduse ja toidualaste teadusuuringute direktor Maive Rute, kes räägib bioloogilistel ressurssidel põhineva majanduse võimalustest Euroopas. Eesti Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna arutleb rohelise majandusega seotud ärivõimaluste ja riikidevahelise konkurentsi üle. Ettekannetele järgneb paneeldiskussioon teemal
Ühiskond teel rohelisse säästvasse majandusse“.

Loodust ja inimesi väärtustava rohelise majandusega seonduv on nii Euroopas kui kogu maailmas üha suuremat hoogu kogumas,“ lausus Eesti Maaülikooli teadusprorektor Anne Luik. Kliimamuutused ja loodusressursside vähenemine tekitavad vajaduse uute mängureeglite järele, mida ühelt poolt võib vaadelda tingimuste karmistamisena, kuid teiselt poolt ka uute võimalustena.

Eesmärk on läbi uute teadmiste ja tehnoloogiate ning taastuvate loodusvarade säästliku kasutamise jõuda investeeringute suurema tootlikkuseni, vähendades samaaegselt raiskamist ning kahjulikku mõju keskkonnale. OECD on asunud koostama rohelise majanduskasvu strateegiat ning Euroopa Liit koostab majanduskasvu- ja tööhõive strateegiat Euroopa 2020. Mõlemad dokumendid peavad teadmistepõhise rohelise majanduse ülesehitamist üheks teaduse ja innovatsiooni võtmeküsimuseks. Väga oluline on iga liikmesriigi lähima kümne aasta plaanide väljatöötamine ning kodanike kaasamine otsustus- ja arenguprotsessidesse.

Foorum toimub Eesti Maaülikooli aulas Kreutzwaldi 1A.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 27.05.2010 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.