Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valminud on looduskaitse arengukava eelnõu (2010-05-26 16:20:55)


Keskkonnaministeeriumi eestvedamisel on valminud ja aruteludeks avatud looduskaitse arengukava aastani 2020 eelnõu, mille eesmärk on sätestada suunad ja põhimõtted, kuidas järgneval kümnel aastal arendada kõiki looduse kaitse ja kasutamisega seotud valdkondi.

“Tegu on väga mahuka materjaliga, millest osa oli juba aasta tagasi (juuli-august 2009) osalusveebis avalikul arutelul,” ütles Keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna nõunik Liina Eek. “Tollal vaatasime üle LAKi eelnõu taustaanalüüsi ja probleemide osa, nüüd on lisatud eesmärgid, meetmed, tegevussuunad. Koostamisel on veel maksumuste ja indikaatorite osa.”

LAK hõlmab nii klassikalist looduskaitset kui ka looduse kaitsega seonduvaid valdkondi ning looduse kaitset väljaspool kaitstavaid alasid. Selline, nn ökosüsteemne lähenemine, on küll ammu tuntud, kuid meie õigusruumis senini veel vähe kajastust leidnud põhimõte.

LAKi kõige mahukam osa on kõikide teemade taustakirjeldused ja probleemide põhjendused; eesmärgid ja meetmed võtavad mahuliselt palju vähem ruumi. LAKi püstitatud eesmärgid ja meetmed on aluseks keskkonnategevuskavas plaanitud tegevustele ja nende ajakavale. LAKile eraldi rakenduskava ei koostata, selleks saabki keskkonnategevuskava.

Praegu osalusveebi www.osale.ee ja Keskkonnaministeeriumi kodulehele www.envir.ee kommenteerimiseks pandud materjal on mitteametlik, kooskõlastamata ja keeleliselt toimetamata tööversiooni, sest ministeerium soovib kõiki huvilisi eelnõu koostamisse kaasata võimalikult vara. Oodatud on kommentaarid eelkõige LAKi alapeatüki 2.5 (valdkondadevahelised seosed ja korraldus) ning 3. peatüki (eesmärgid, meetmed, tegevussuunad) kohta. Osalusveebis on eelnõu kuni 14. juunini.

LAKi praeguse eelnõu koostamine algas detsembris 2008 ja seda koordineerib Keskkonnaministeeriumi moodustatud juhtrühm, kuhu kuuluvad ministeeriumide, ülikoolide ja vabaühenduste esindajad. Eraldi töögrupid moodustati bioloogilise ohutuse ja keskkonnaohutuse ning maastike jaoks.

Looduskaitse arengukava valmimine on kavandatud veel sellesse aastasse.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 26.05.2010 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.