Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti ja Soome tihendavad maaparandusalast koostööd (2010-05-21 16:35:21)


Põllumajandusameti peadirektor Illar Lemetti ja Soome Salaoja Ühingu tegevdirektor Rauno Peltomaa sõlmisid Sakus koostöölepingu maaparanduse valdkonna arendamiseks mõlemas riigis.

“Maaparanduse alal on Eestil ja Soomel ühised huvid,“ ütles Põllumajandusameti peadirektor Illar Lemetti. „Eestil on ulatuslikud kogemused, mis on ainulaadsed Skandinaavias.


Illar Lemetti sõnul on leping aluseks ühisele infovahetusele, koolitustele ja rakendusuuringutele. Muuhulgas asutakse uurima erinevaid drenaažisüsteeme liiva- ja savipinnastes
- nende hea funktsioneerimine on iseäranis oluline suurvete ajal nii Soomes kui ka Eestis, et soodustada vete äravoolu pinnastest.

Rauno Peltomaa arvates on esmaseks võtmeküsimuseks uute drenaaži kattematerjalide leidmine. Kattematerjalid peaksid olema kestvad ja samas võimalikult odavad. Soomlased on juba teostanud uurimistöid Eestis, et leida parimaid lahendusi. Kaugemas tulevikus on plaan kaasata ühistesse veemajanduse projektidesse ka Venemaa.

“Koostööleping on märkimisväärne, sest tänasega jõudis koostöö Eesti ja Soome vahel asutuste tasandile“ lisas Põllumajandusameti maaparanduse osakonna juhataja Hannes Puu, „Isiklikul tasandil on soomlastega koostöö kestnud juba üle 20 aasta. Uue lepingu raames plaanitakse esmalt keskenduda töötajate koolitamisele ja infovahetusele.“

Põllumajandusamet alustas tegevust käesoleva aasta jaanuaris Taimetoodangu Inspektsiooni, piirkondlike maaparandusbüroode ja Maaparanduse Ehitusjärelevalve- ja Ekspertiisibüroo ühendamise tulemusena. Amet teostab järelevalvet maaparanduse, taimetervise, taimekaitse, seemne ja taimse paljundusmaterjali, sordikaitse, väetise, mahepõllumajanduse, tuulekaera tõrje ja aiandustoodete tegevusvaldkondades.

Lisainfo: Evelin Loit, Põllumajandusamet, tel 671 2646, e-: evelin.loit@pma.agri.ee.

 

Allikas: Põllumajandusameti 20.05.2010 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.