Tõepoolest, värsked idud on tervislik, mahlakas ja maitsev lisand nii salatitesse, võileibadele kui ka praekõrvaseks, ütleb Lia Virkus, kel parajasti koos Epp Mihkelsiga käsil uus «100 rooga» sarja raamat «Salatid 2», kus juttu tuleb ka idandamisest.
Raamat ilmub mais ja sisaldab muu hulgas õpetust, kuidas ise kodus salati tarvis idusid idandada – hõrgu idurohelise hindajale on viimane ka soodsam variant kui seda valmiskujul poest osta.
Idanditel on palju häid omadusi: need ergutavad ainevahetust ja vereloomet, tugevdavad immuunsust, leevendavad vitamiinide ja mineraalainete vaegust, aitavad kehal jääkainetest vabaneda ning parandavad ka seedimist. Et aga idandid tervist mõjutama pääseksid, võiks täiskasvanu süüa neid vähemalt üks-kaks supilusikatäit päevas, soovitab Lia Virkus.
Loe edasi...
Allikas: www.tarbija24.ee 04.04.09, Britt Rosen.