Kolmapäeval, 17. veebruaril toimub Hestia hotellis Europa Lääne-Euroopa saalis vestlusring "Toiduohutus kas toidupäästmise vedur või pidur?".
Vestlusringi modereerib Märt Treier.
Kell 12.00-13.00 toimub modereeritud vestlusring ning seejärel on pooletunni jooksul saalis viibijatel võimalus aktiivselt osaleda ka ise, esitada küsimusi ja kommentaare vestlusringis osalejate poolt väljatoodu kohta.
Modereeritud vestlusringis osalejad:
1. Kairi Ramjalg - Põllumajandus- ja Toiduameti toiduosakonna juhataja;
2. Algis Murumaa - Rimi esindaja;
3. Tiina Hiis - Maxima esindaja;
4. Anna Hints - Eesti Lood "Homme saabub paradiis" idee autor ja režissöör;
5. Piet Boerefijn - Toidupanga juht.
Üritus toimub kõiki COVID-19 piiranguid arvestades ning korraldajatena teeme kõik, et nõuded, mis on Eestis kehtestatud oleksid ka täidetud sh tagatakse hajutatus, isikukaitsevahendid jms.
Ürituse eesmärk:
Teadvustada toidu annetamise, päästmisega seonduvaid võimalusi ja kohustusi toiduohutuse vaates ning luua dialoog erinevate osapooltega.
Vestlusringi fookus:
Tarbitav toit peab olema ohutu ja tarbimisväärne. Arvestades, et tänases õigusruumis ei ole erisusi ega järeleandmisi toiduohutusele- ühesugused nõuded on toidule, olenemata sellest, kas toit on annetatud ja/võipäästetud või on kättesaadav tarbijatele n-ö traditsioonilisi kanaleid kasutades (kauplused jm). Meedia on aeg-ajalt käsitlenud teemasid, mis on olnud seotud toidu annetamisega ja päästmisega, samas on palju mõttekohti eelkõige toiduohutuse fookusest vaadatuna sh kas ja millisel määral on ühiskond valmis võtma vastutust/jagama vastutust toiduohutuse kontekstis arvestades vajadusi ja uusi trende.
Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressikutse