Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Liguster ja elupuu

Teema Lisatud
Hannes: 2004-04-18 00:31:07
Ostsime maja mille juurde kuulus suhteliselt vana ligustrihekk. Alt tühi. Lõikasime heki nüüd suhteliselt madalaks, 20-30 cm kõrguseks.Loodame, et kasvab uuesti uus ilus hekk. On see lõikus piisav? Millega peaksime me teda nüüd väetama, et kiirendada kasvu? Kas peame ka järgmisel aastal uuesti lõikama sama palju? Teine probleem on pruunid elupuud, nii nagu nad läksid paljudel aastal 2002/2003. Oleme kastnud mõrusoolaga, aga vist liiga hilja. On nad õigem ümber vahetada, nad ei ole veel eriti suured (1,6 m).
Andres: 2004-04-26 17:56:54
Ligustri heki võiks veelgi madalamalt tagasi lõigata (10-15 cm). Siis algab okste harunemine veelgi madalamalt, luues eeldused tihedama heki kasvamiseks. Kevadel võiks väetada lämmastikurohke aia üldväetisega. Augustis on soovitatav manustada lämmastikuta sügisväetist, soodustamaks võrsete puitumist. Kui elupuud on täiesti pruunid, ning neil puuduvad elusad (rohelised) oksad, siis on need puud hävinud, tuleb asendada uutega.
Aljand: 2015-07-29 06:55:36
Tere.Kas hiigel elupuu Forever Goldi(noor puu ca 45 cm )kevadine varjutamine on vajalik(kas üldse) esimesel kevadel või varjutamisega harjutamine tingib selle tegemist igal kevaded. Või ei oleks seda eeloleval kevadel üldse varjutada.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.