Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

astilbe

Teema Lisatud
Kati: 2005-05-30 17:25:15
Tere, minul hoopis selline küsimus, et kas astilbe saab mingil põhjusel saada mõne looma poolt välja kaevatud. Mul eelmisel aastal sai suvekodusse istutatud kaks taime. Ja sel kevadel mõlemad olid alles ja ilusti kasvamas. Ja nüüd sel nädalavahetusel avastasin, et ühte enam ei ole, järel on ainult auk seal kus oli astilbe. Ma ei suuda uskuda, et mõni naaber on käinud mul aias omale astilbet välja kaevamas! Loodan kogu hingest, et äkki mõnele loomale meeldib see astilbe nii väga? Täiesti hale lugu mu meelest.
Ülle: 2005-06-08 10:53:20
Ju ta üks kahejalgne loom ikka oli.
marike: 2006-05-25 16:04:59
lugesin et astilbele umbrohi ei meeldi üldse, keerdub ümber taime jne.Mul aga ikak suur soov astilbed istutada muru sisse. Kuskilt kuulsi net mingi umbrohu tõke on olemas, aga ei tea mida see endast üldse kujutab. Kas multshist oleks abi?
Liina Oja FIE: 2006-05-26 19:40:22
Murus multšist abi ei ole, sest murukõrrelised levivad võsundite ja risoomidega istutusalale ikkagi.
marikesekesele: 2006-05-26 22:03:47
umbrohutõkke all peeti silmas ilmselt rohelisi plastribasid (lainelised), mida müüakse ilmselt igas vähegi korralikus aiakaupluses.Ei teagi mitu meetrit seal rullis teda on, saad lõigata sobiva suurusega tüki, ülejäänut võid kasutada lillepeenra äärisena samal eesmärgil
Liina Oja FIE: 2006-06-01 22:45:02
See roheline umbrohutõke ei talu päikesekiirgust ja muutub paari aastaga hapraks. Peale astudes on siis puha tükid taga, korjata jube tülikas. Ja värv on ka kohutavalt silmatorkav. Umbrohu levikut takistavas mõju efektiivsuses kahtlen väga. Minu arvates on see üks üsna mõttetu ja näotu asi.
marike: 2006-06-02 14:31:10
istutasin oma astilbe puhma ikka puu alla ja ümber lihtsalt muld. Võimaliku umbrohu tirin lihtsalt välja.
Urmas Laansoo: 2006-06-02 15:51:37
botaanilist teavet: puhmas ehk kääbuspõõsas on puittaime eluvorm. puhmad on kanarbik, jõhvikas, mustikas, sinikas, sookail. rohttaimedel esineb puhmik, mis võib olla hõre või tihe. puhmikud on aedfloksil, rohtsetel pojengidel, päevaliiliatel, ka astilbel. puud aga on apikaalse dominantsiga pikaealised lignifitseerunud kudedega taimed, kes harunevad maapinnast kõrgemal või ei harune üldse, nagu enamik palme. põõsad on lühemaealised, võrreldes puudega ja harunevad maapinna lähedalt - sarapuu, kuslapuu. pihlakas, toomingas ja kadakas võivad esineda nii puu kui põõsana, sõltuvalt harunemise tüübist. nb - taimed ei hargne nagu maantee või lõngakera, taimed harunevad, neil on külgharud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.