Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

rohelised ussid maitsetaimedel

Teema Lisatud
aialoll2102: 2021-07-19 15:15:07
Üritasin rõdul kasvatada maitsetaimi, kasvasid hästi kuni rohelised ussikesed kõik pealsed ära sõid, lõpuks ka peterselli ja kartulilehed. Kust nad ilmusid, mõni liblikas munes? Millega neid tõrjuda saaks, mis pole tervisele kahjulik?
Vapsik12: 2021-07-21 09:38:31
Tänavu ongi tohutu kahjurite võidumarsi suvi. Kui juba pealsed ära söödud, siis tuleb uued maitseained külvata. Ja kartulilt võtta mis on, sest neid on arvatavasti hilja maha panna, kuigi lubatakse pikka ja sooja vananaistesuve kah. Uusi maitsetaimi aga võiks profülaktikaks kasta täiesti loodusliku vahendiga. Kõrvenõgese leotist tehakse nii: 1) võta suur ämber 2) haki nõgesed u 20 cm tükkideks (ei pea hakkima, võib ka puntrana ämbrisse suruda) ja pane ämber tihedalt nõgeseid täis 3) vala külm vesi peale, nii et vesi katab nõgesed Lase leotis 2 nädalat tõmmata, siis kurna nõgesed veest välja. Lahjenda tugevamate taimede jaoks 1:5 ja nõrgematele 1:10. Pritsi tavalise aiapritsiga või pihustiga (kindlasti ka lehe alakülgedele). Lahusele võib lisada ka natuke rohelist seepi, siis lahus nakkub paremini lehtede külge.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.