Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

metsmaasikad

Teema Lisatud
reetpa67: 2017-04-21 21:26:36
Tean, et kasvatatakse aedades nn kuumaasikaid. Kas need on samad, mis metsmaasikad. Tahaksin väga oma aeda metsmaasikaid, kuid taimi ei müüda kuskil. Aianduskauplused müüvad küll metsmaasika seemneid. Kas keegi oskab öelda, kuidas neid külvata-kasvatada. Ühelt pakilt loen, et neid tuleb enne külvamist mõned kuud hoida -3 kraadi tingimusted. Kas keegi teab metsmaasikatest midagi rääkida?
Neeme: 2017-04-22 07:44:45
maasika seemneid peab stratifitseerima jah ehk siis külmkapis hoidma, ja muld soovitav läbi kuumutada et hallitama ei läheks ja siis klaasi all ootama nende niidikeste tärkamist. Kuid metsmaasikat oleks küll lihtsam kuskilt metsaservast üles kaevata, ta viskab ju neid risoome ja nii palju tütartaimi. Kuumaasikas vist päris sama asi ei ole mari oleks nagu piklikum ja teravam, metsmaasikas nagu ümaram. Kuumaasikaid olen turult taimemüüjate käest ostnud
konnake: 2017-04-22 15:54:17
reetpa67-le: Ostsin paar kuud tagasi Leedu päritolu metsmaasika seemned, sort "Rugen". 3.aprillil külvasin seemne mulda, samaaegselt tomatite ja muude seemnetega. Poolteise nädala pärast olid seemned tärganud väga hästi. Ma ei hoidnud külmkapis ja pakil polnud ka sellist soovitust.Olen varem kasvatanud ka kuumaasikaid, ise külvanud ja on alati hästi idanenud. Oluline on vaadata, et tegu poleks vanade seemnetega. Ja kui külvatud, siis niiskesse mulda. Mina katsin kuni tärkamiseni toidukilega. Praegu võiks küll veel uuesti külvata kui esimene külv ei õnnestunud.
reetpa67: 2017-04-22 17:19:00
Suur tänu vastajatele nii heade soovituste-selgituste eest. Mul kohe süda kergem.Kuid kas neid seemneid tuleks külvata juba õue st kohe kasvukohale ja siis katta kile või kattelooriga? Või tuleks need külvata tuppa ja katta kilega, kuni välja tulevad. Siis hiljem õue. Ka mina olen näinud metsmaasika seemneid, kus pole soovitust neid enne külmas hoida. Hakkan nendega katsetama.
konnake: 2017-04-22 23:34:07
Nii peenikest seemet külvan ma alati väikestesse plastmassvormidesse (sobivad toidupoest hakkliha pakendid vm. mitte liiga õhukesed plm. pakendid)neile teen väikesed augud põhja, et liigvesi ära saaks nõrguda. Muld niiske ja võib külvata. Tavaliselt nii peenikest seemet ei kaeta mullaga. MIna tegin veel sellise nipi, et lasin seemnetel üleöö olla vee sees väikesel taldrikul. Siis järgmisel päeval nõristasin vee ära ja panin seemned natukeseks salvrätile tahenema. Mõne aja pärast siputasin ettevaatlikult võimalikult ühtlaste vehedega mulla peale ja katsin väga õhukeselt kiva mullaga. Vajutasin kinni ja panin kile peale nii, et külv jääks niiskeks. Kilet hoidsin kuni nägin tärkamist.
Sixie: 2017-05-26 05:01:38
Kui loodusest teada kasvukohad, siis ikka sealt välja kaevata koos tüki ümbruspinnasega ja aeda tuua, mitte mässata ostetud seemnetega. Mul ema kunagi tõi aeda loodusest nii metsmaasika kui kuumaasika ja hakkasid kasvama ilusti ja saaki andma. Kuumaasikas on jah teine asi kui metsmaasikas, aga just kuumaasikas on ümaram, rohkem täiskuu moodi, tglt paljumaitsvam ka. Edu Teile kasvatamisel, sain Teilt hea idee ka oma aeda tuua, aitäh!
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.