Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt

Männi päästmine

Teema Lisatud
sinirebane: 2017-03-26 14:49:58
Leidsin naabrusest täitepinnase koormast maha kallatud noore männi. Juured üsna katki rebitud. Kas üldse on võimalik sellist puud päästa? Ma proovin, aga ilmselt lootusetu üritus?
ViinaMuri: 2017-03-28 09:21:52
Lootus pidavat ju viimasena surema? Kuid kui Sul on vaja mändi sellele istutuskohale saada, siis võiks kindla peale välja minna.
Neeme: 2017-03-29 08:29:37
Männi istutamine polegi õnnestunud, kuna asun männimetsa vahel siis on mul plats pidevalt isekülvunud eri suuruses männikesi täis, vahel olen proovinud neid oma soovi järgi ringi istutada, aga kõik on välja läinud, võibolla olen lohakas olnud. Aga männil on erinevalt kuusest sügavale ulatuv peajuur Aga olen niimoodi kase elu päästnud, tõin koos mullaga sõrmejämeduse, nüüd mitme meetrine sirge puu juba, osutus veel selleks haruldasemaks sookaseks.
ViinaMuri: 2017-03-29 10:30:35
Männi istutamine, kui pole liiga suur (poolteisemeetrine, pikem) ei tohiks väga halvasti minna. Õige ajastus (praegu see suurepärane), muidugi. Sul, Neeme, on äkki liivapinnas ja tahab mõnel perioodil vett juurde saada?
Neeme: 2017-03-30 08:30:25
Võimalik et ei kastnud korralikult siis jah ja liiva sees ka, samas kadakad mis olen pannud on kõik ilusti läinud aga hea mulla ka alla pannud
sinirebane: 2017-04-11 11:16:50
Ma olen edukalt istutanud selliseid aasta-kahe- kolmeseid männibeebisid, mõned on hiljem hukka ka saanud, aga pisikese puu istutamine on lihtsam. See on nii 1.60, proovin ikkagi. Ühel kohal aia taga olid ka männid, mida 5a oli maha niidetud igal suvel. Nüüd, kui niitjateks oleme meie on need männid teinud hüppe kõigist teistest mööda. Kas on mõeldav, kui sellel puul on juuri liiga vähe 1.60 puu jaoks, siis ma lõikan ta kolmandiku võrra lühemaks?
sinirebane: 2017-04-11 11:19:39
Nii suurt mändi istutan sellepärast, et siis on võimalus, et trimmerimees, kes ostmata krunte niitma saadetakse käiks temast aupaklikult mööda ;) Nende puudega, mis on suutnud piisavalt kõrgust kasvatada on enne nii juhtunud.
Vastamiseks peate Te olema sisselogitud!

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.